Ιδιοκτήτες ακινήτων σε αυτή την πόλη λαμβάνουν μέχρι και 6,600 λίρες το μήνα

Ιδιοκτήτες ακινήτων σε αυτή την πόλη λαμβάνουν μέχρι και 6,600 λίρες το μήνα

Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια μέσω Airbnb μπορούν να αποφέρουν ακόμη και 6.000 λίρες το μήνα στους ιδιοκτήτες ακινήτων, σύμφωνα με την Airdna.

Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια μέσω Airbnb μπορούν να αποφέρουν ακόμη και 6.000 λίρες το μήνα στους ιδιοκτήτες ακινήτων, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Airdna, η οποία ειδικεύεται στα δεδομένα της εταιρείας ενοικίασης ακινήτων.

Το παρακάτω διάγραμμα, από την έκθεση της Airdna για την αγορά του Λονδίνου το Νοέμβριο του 2016, παρουσιάζει το ύψος των εσόδων για κάθε τύπο καταχώρισης:

 

Για το Νοέμβριο, σημειώθηκαν 42.186 «ενεργές καταχωρήσεις», κάτι που υποδηλώνει τις επιβεβαιωμένες κρατήσεις σε όλο το Λονδίνο. Σχεδόν οι μισές από αυτές τις κρατήσεις (46,7%) ζητούσαν ιδιωτικά δωμάτια (ένα υπνοδωμάτιο σε ένα κοινόχρηστο διαμέρισμα ή σπίτι) με μέση ημερήσια τιμή 47 λίρες.

Από την έρευνα προέκυψε μία σαφής εικόνα: Ότι τα διαμερίσματα που διαθέτουν ένα δωμάτιο ή 4+δωμάτια τράβηξαν ιδιαίτερα το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Η Airdna ακόμη εκτιμά τα ετήσια έσοδα που προκύπτουν από τις κορυφαίες λίστες του Airbnb τους τελευταίους 12 μήνες: Ένα σπίτι πέντε υπνοδωματίων στο Fulham βρέθηκε στην κορυφή, με ετήσια έσοδα 104,000 λίρες και μέση ημερήσια τιμή 510 λίρες.

Διαβάστε επίσης: Γιατί η Airbnb θα χάνει εκατομμύρια δολάρια με το «όριο των 90 διανυκτερεύσεων»