Instagram τώρα και με μηνύματα

Instagram τώρα και με μηνύματα

Ανακοινώθηκε σήμερα η νέα υπηρεσία Instagram Direct για αποστολή προσωπικών μηνυμάτων και εικόνων.

Πάει καιρός που οι χρήστες της πασίγνωστης φωτογραφικής πλατφόρμας του Instagram ζητούσαν έναν τρόπο να στέλνουν τις εικόνες τους απευθείας σε εκείνους που επιθυμούν, μακριά από αδιάκριτα μάτια. Τελικά η στιγμή αυτή έφτασε.

Σε μια τελετή στη Νέα Υόρκη, η Instagram ανακοίνωσε τη νέα υπηρεσία υπό την ονομασία Instagram Direct, η οποία θα επιτρέπει αυτό που μέχρι σήμερα ήταν αδύνατο. Τη μυστικότητα στη διακίνηση της πληροφορίας μέσω της πλατφόρμας.

«Η επικοινωνία δεν είναι μόνο φωτογραφία», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Instagram, Κέβιν Σίστρομ. «Αν ήμασταν αφοσιωμένοι μόνο στη φωτογραφία, δεν θα ασχολούμασταν με τα κινητά, αλλά με τις κάμερες», συμπλήρωσε, περιγράφοντας το φάσμα δυνατοτήτων της εφαρμογής και τις βλέψεις της εταιρείας του στον κόσμο των direct messages.

Διαβάστε ακόμη: Η μαγεία του Instagram

Η στροφή του Instagram από τις «στιγμές» (εικόνα, βίντεο), στα μηνύματα, προσθέτει μια τρίτη διάσταση στον τρόπο διάδρασης των χρηστών του. «Μερικές φορές αυτό που θες είναι να μοιράζεσαι κάτι με συγκεκριμένους ανθρώπους, κι όχι με τον καθένα», σχολίασε ο Σίστρομ.

Μόλις τραβηχτεί η φωτογραφία και υποστεί επεξεργασία στο Instagram, μπορεί να αποσταλεί μέχρι και σε 15 φίλους,ενώ κάθε ανταλλαγή μηνυμάτων πρέπει να ξεκινά υποχρεωτικά με μια φωτογραφία. Αν ο φίλος που μιλάς είναι online, τότε το άβαταρ του αναβοσβήνει, ενώ ένα νέο κουμπί εισερχομένων εμφανίζεται μόλις φτάνει νέο μήνυμα.

Η «εισβολή» του Instagram σε έναν προνομιακό για άλλες δημοφιλείς εφαρμογές χώρο (WhatsApp, Viber, Snapchat), εγγυμονεί νέες «συγκινήσεις». Η δημοφιλής φωτογραφική πλατφόρμα έχει παρουσιάσει φέτος μία σειρά από αναβαθμίσεις που την καθιστούν ακόμη πιο ελκυστική, μιας κι εκτός από την υπηρεσία Direct, έχει ήδη δώσει τη δυνατότητα λήψης βίντεο, photo tagging, Windows Phone εφαρμογή, νέα έκδοση για το iOS7 και τις πρώτες της διαφημίσεις.