Η μαγεία του Instagram

Η μαγεία του Instagram

Ένα καταπληκτικό φιλμ μικρής διάρκειας φτιαγμένο με 852 φωτογραφίες από 852 διαφορετικούς χρήστες του Instagram!

1.46 λεπτά διαρκεί αυτό το φιλμ μικρής διάρκειας που έφτιαξε ο Γάλλος art director Τόμας Γιουλιέν. Χρησιμοποιεί 852 φωτογραφίες από 852 διαφορετικούς χρήστες του Instagram, κόβει, ράβει, αποδέχεται και δένει τα διαφορετικά φίλτρα τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί για την κάθε φωτογραφία και φτιάχνει ένα απίστευτο φιλμάκι.

Μπροστά στα μάτια μας, ο κόσμος όλος, φωτογραφημένος από όλον τον κόσμο. Κυριολεκτικά. Ο Γιουλιέν δημιουργεί οπτική 360 μοιρών και μια εξαιρετική εναλλαγή σκηνών. Η δυναμική της κάθε σκηνής γίνεται ακόμα πιο έντονη χάρη στα προαναφερθέντα, γνωστά φίλτρα του Instagram.

«Το Instagram είναι μια απίθανη πηγή για να βρεις όλων των ειδών τις φωτογραφίες. Ήθελα να δημιουργήσω μια δομή που να πηγάζει από όλο αυτό το χάος. Το αποτέλεσμα είναι ένα φιλμ μικρής διάρκειας που δείχνει τις αμέτρητες δυνατότητες των social media», λέει ο Γιουλιέν. Το βίντεο αποτελείται από 852 φωτογραφίες, 852 διαφορετικών χρηστών και ίσως αναρωτηθεί κανείς για τα πνευματικά δικαιώματα… Και σε αυτό έχει δοθεί απάντηση από τον καλλιτέχνη. Και μάλιστα προκαταβολικά: «Αν αναγνωρίσετε μια δική σας φωτογραφία, φωνάξτε μου και θα σας συμπεριλάβω στα credits του βίντεο».

Το Gold on the Ceiling των The Black Keys σαν μουσικό χαλί, έρχεται να ολοκληρώσει τη δυναμική αυτού του φιλμ με τον καλύτερο τρόπο.

Δείτε το εδώ:

Διαβάστε ακόμη: Instagram: τώρα και με διαφημίσεις