Υπάρχει πιθανότητα η Apple να αγοράσει τη Netflix;

Υπάρχει πιθανότητα η Apple να αγοράσει τη Netflix;
Photo:

Χάρη στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ κάποιοι αναλυτές πιστεύουν πως ναι.

Υπάρχει 40% πιθανότητα η Apple να αγοράσει τη Netflix χάρη στις φοροελαφρύνσεις που προβλέπει για τις εταιρείες το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που υπέγραψε πριν κλείσει το 2017 ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών, το νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικανών θα επιτρέπει σε εταιρείες την ευκαιρία να επαναπατρίσουν χρήματα και να επωφεληθούν των μειωμένων φορολογικών συντελεστών για εταιρικά κέρδη στις ΗΠΑ και το εξωτερικό.

Η είδηση αυτή είναι εξαιρετικά θετική για την Apple που έχει χρησιμοποιήσει φορολογικούς «παραδείσους» για να αποφύγει την πληρωμή φόρων για το 94% των κερδών της, που ανέρχονταν σε 252 δισ. δολάρια! Η επιστροφή αυτών των χρημάτων στις ΗΠΑ μπορεί να επιτρέψει στην εταιρεία να προχωρήσει σε σημαντικές εξαγορές που δεν είχε ως τώρα τη δυνατότητα να κάνει.

Οι αναλυτές της Citi, Jim Suva και Asiya Merchant εκτιμούν πως η διαρκής προσπάθεια της Apple να δημιουργήσει μια βιώσιμη πλατφόρμα που θα προσφέρει τηλεοπτικό και κινηματογραφικό περιεχόμενο, θα την οδηγήσουν στη Netflix, καθιστώντας εξαιρετικά πιθανή την εξαγορά της εταιρείας.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Citi, η Apple αναμένεται να αποκτήσει ένα αποθεματικό ύψους 220 δισ. δολαρίων εφόσον κάνει χρήση της διάταξης για τον επαναπατρισμό χρημάτων που προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο του Τραμπ. Από το ποσό αυτό, εκτιμούν πως η εταιρεία θα χρειαστεί να ξοδέψει περίπου το ένα τρίτο προκειμένου να αποκτήσει τη Netflix.

Και η Disney είχε επιδείξει ενδιαφέρον για την εξαγορά της Netflix, ωστόσο προτίμησε την ολοκλήρωση του deal με τη 21st Century Fox.

Δείτε ακόμη: Τι ψάχνει η Netflix στην Ελλάδα: Οι παραγωγές, η συνεργασία με μεγάλες εταιρίες και οι επενδύσεις