Κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών ζητά ο Λαφαζάνης

Κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών ζητά ο Λαφαζάνης

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο Π. Λαφαζάνης κατέθεσε την δήλωση ίδρυσης του κόμματος του «Λαϊκή Ενότητα».

Την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και την εφαρμογή του συστήματος απλής αναλογικής ζητάει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, όπως δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Μάλιστα ο επικεφαλής του σχηματισμού «Λαϊκή Ενότητα» ζητάει συνεννόηση με όλα τα θέματα και άμεση αλλαγή του εκλογικού νόμου από αυτή τη Βουλή. Όπως υποστηρίζουν μάλιστα συνεργάτες του Παναγιώτη Λαφαζάνη αυτή την πρόταση σκόπευε να καταθέσει στον πρωθυπουργό, που αρνήθηκε νωρίτερα να συναντηθεί μαζί του.

Συγκεκριμένα ο κ. Λαφαζάνης ζητάει να συζητηθεί άμεσα στη Βουλή και να ψηφισθεί τις επόμενες μέρες πρόταση για την κατάργηση στον εκλογικό νόμο του απαράδεκτου μπόνους των 50 βουλευτικών εδρών στο πρώτο κόμμα και η καθιέρωση της απλής αναλογικής.

Όπως λένε στη ΛΑ.Ε. αυτή η πρόταση ήταν και ρητή προγραμματική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ και θεωρούν επιβεβλημένο να ψηφισθεί από όλα τα κόμματα και τους βουλευτές, ώστε να καταστεί ο εκλογικός νόμος με τον οποίον θα διεξαχθούν οι προσεχείς εκλογές, για να εκφρασθεί δημοκρατικά και ανόθευτα η βούληση του ελληνικού λαού.

Παράλληλα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αίτηση ίδρυσης του κόμματός του με την επωνυμία «Λαϊκή Ενότητα».

Σύμφωνα με την αίτηση δήλωση ίδρυσης, άμεσος στόχος του κόμματος του Παναγιώτη Λαφαζάνη, είναι η ανατροπή «των νεοφιλελεύθερων και μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζουν σε βάρος του λαού, οι υπερεθνικές ελίτ σε συνεργασία με τις εγχώριες δυνάμεις διαπλοκής και τις οικονομικής ολιγαρχίας και της άρχουσας τάξης».

Ακόμα στην δήλωση αναφέρεται ότι το πρόγραμμα του εν λόγω νέου κόμματος αποσκοπεί «στο σταμάτημα της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής της χώρας, στην αναστροφή της πορείας, στην επανεκκίνηση της οικονομίας, στην παραγωγική ανασυγκρότηση, στην πολιτιστική αναγέννηση και στην ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων».