Κοινό μέτωπο Ελλάδας-ΔΝΤ για την ελάφρυνση του χρέους

Κοινό μέτωπο Ελλάδας-ΔΝΤ για την ελάφρυνση του χρέους
(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας (Α) συνομιλεί με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ (Δ) σε συνάντηση που είχαν, στο περιθώριο του Φόρουμ, στο Davos, Ελβετία, την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018. Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, βρίσκεται στο Νταβός της Ελβετίας, για να συμμετάσχει στις εργασίες του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

«Συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και τον συγχαίρω για την πρόοδο στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις της Ελλάδας».

Με αυτό το μήνυμα στον λογαριασμό της στο Twitter σχολίασε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

Η κα. Λαγκάρντ τόνισε ακόμη πως συμφώνησαν να εργαστούν μαζί για τους κοινούς στόχους της ολοκλήρωσης των μεταρρυθμίσεων και την εξασφάλιση της ελάφρυνσης του χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους.

Η πρωτότυπη ανάρτηση της Κριστίν Λαγκάρντ στο Twitter:

Το καλό κλίμα στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Κριστίν Λαγκάρντ επιβεβαίωσε και η ελληνική πλευρά. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη συνάντηση χαιρετίστηκε η έγκαιρη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και συμφωνήθηκε να εντατικοποιηθούν οι τεχνικές συζητήσεις για την επιτυχή ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος τον ερχόμενο Αύγουστο, καθώς και τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του προγράμματος.

Σε ανακοίνωσή της μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, η κυρία Λαγκάρντ δήλωσε:

«Ήταν ευχαρίστησή μου να συναντηθώ με τον πρωθυπουργό Τσίπρα στο Νταβός σήμερα. Τον συνεχάρην για την πρόοδο που έχει επιτύχει η Ελλάδα, ένα κλίμα που αποτυπώθηκε επίσης στην πρόσφατη ανακοίνωση του Eurogroup και διαβεβαίωσα τον πρωθυπουργό για τη συνεχιζόμενη στήριξη του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής. Υπογράμμισα, επίσης, ότι η ολοκλήρωση της ατζέντας των μεταρρυθμίσεων και η παροχή ελάφρυνσης χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους είναι αναγκαία για να στηρίξουν μία βιώσιμη ανάπτυξη και μία επιτυχή έξοδο από την επίσημη χρηματοδότηση αργότερα φέτος. Ο πρωθυπουργός και εγώ συμφωνήσαμε να εργασθούμε μαζί στην κατεύθυνση αυτών των κοινών στόχων».