Lamda: Αύξηση κερδών των τριών εμπορικών κέντρων

Lamda: Αύξηση κερδών των τριών εμπορικών κέντρων

Δημοσιεύτηκαν τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας για το πρώτο τρίμηνο του 2014.

Ανοδικά κινήθηκε η κερδοφορία των τριών εμπορικών κέντρων, παρουσιάζοντας αύξηση 4%, το πρώτο τρίμηνο του 2014, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο και ανήλθε στα 9,8 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ομίλου LAMDA Development. Tα ενοποιημένα λειτουργικά αποτελέσματα (EBITDA), που αναλογούν στον όμιλο, ανήλθαν στα 7,9 εκατ. ευρώ, ελαφρώς ανοδικά, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων παρουσίασε αύξηση 8%, το πρώτο τρίμηνο του 2014 και 6%, το δεύτερο εξάμηνο του 2013. Η συνολική επισκεψιμότητα των εμπορικών κέντρων, κατά τις ίδιες χρονικές περιόδους, παρουσίασε, επίσης, αύξηση κατά 3% και 1,5%, αντίστοιχα. Η μέση πληρότητα των εμπορικών κέντρων εξακολουθεί να ξεπερνά το 98% και παρατηρείται αύξηση της ζήτησης για μισθώσεις.

Τα κέρδη χρήσεως σε ενοποιημένο επίπεδο του ομίλου της Lamda Development ανήλθαν σε 0,7 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 11,1 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2013. Στην αντίστοιχη περσινή περίοδο υπήρξε η εφάπαξ λογιστική χρέωση στα αποτελέσματα ποσού Euro11,8 εκατ. που αφορά την αναπροσαρμογή της αναβαλλόμενης φορολογίας λόγω της αύξησης του συντελεστή φορολογίας από το 20% στο 26%.

Με την από 31.03.2014 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου η LAMDA Development αναδείχθηκε προτιμητέος επενδυτής στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για τη απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.» Η Επένδυση, εκτιμώμενου κόστους Euro7 δις, αποσκοπεί στην υλοποίηση και εφαρμογή Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης στον Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού – Αγίου Κοσμά και θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων τη δημιουργία ενός μητροπολιτικού πάρκου 2 εκατ. τετραγωνικών, την ανάπτυξη οικιστικών ζωνών, ξενοδοχείων, καταστημάτων, εμπορικών κέντρων, υπαίθριων πολιτιστικών χώρων, μουσείων, κέντρων υγείας και ευεξίας, χώρων αθλητισμού και αναψυχής, τη δημιουργία επιχειρηματικού, εκπαιδευτικού και ερευνητικού κόμβου, καθώς και την πλήρη αναβάθμιση της υπάρχουσας μαρίνας και του παραλιακού μετώπου.

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας της 29ης Απριλίου 2014 ενέκρινε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μέχρι 150 εκατ. ευρώ με καταβολή μετρητών και με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων και εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας να ορίσει τη τιμή διάθεσης των νέων μετοχών. Τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης και της ρευστότητας της εταιρείας με σκοπό την ολοκλήρωση υφιστάμενων επενδυτικών σχεδίων (όπως το ανεκμετάλλευτο τμήμα του κτιρίου IBC),τη συμμετοχή σε νέα projects είτε ιδιωτικού χαρακτήρα είτε εκπορευόμενων από τις διαδικασίες αποκρατικοποιήσεων, τη βέλτιστη διάρθρωση του κεφαλαίου κίνησης και τέλος, για επί μέρους έργα ανάπτυξης στο project του Ελληνικού.

Διαβάστε ακόμη:

Επτά δισ. ευρώ από την Global Investment Group για το Ελληνικό

Ψήφος εμπιστοσύνης των ΗΑΕ στην Ελλάδα