Με την «πλάτη στον τοίχο» ο Τραμπ: Η σταρ του πορνό, τα 130.000 δολάρια και ο δικηγόρος του

Με την «πλάτη στον τοίχο» ο Τραμπ: Η σταρ του πορνό, τα 130.000 δολάρια και ο δικηγόρος του
epa06522178 US President Donald J. Trump as seen photographed partially obstructed during a meeting on trade and the economy with members of Congress, in the Cabinet Room of the White House in Washington, DC, USA, 13 February 2018. EPA/MICHAEL REYNOLDS

Ο δικηγόρος του Αμερικανού προέδρου εξέδωσε ανακοίνωση πως κατέβαλε χρήματα στην ηθοποιό με την οποία φέρεται πως είχε σχέση ο Τραμπ το 2006.

Νέα τροπή πήρε το σκάνδαλο με την παράνομη σχέση που φέρεται να είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ με ηθοποιό του πορνογραφικού κινηματογράφου και τις κατηγορίες ότι πλήρωσε ποσό ύψους 130.000 δολαρίων προκειμένου να εξασφαλίσει τη σιωπή της.

Ο προσωπικός δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε το αμερικανικό κοινό με ανακοίνωση που έστειλε στην εφημερίδα New York Times ότι κατέβαλε ο ίδιος από την τσέπη του τα χρήματτα στην  Stormy Daniels, η οποία ισχυριζόταν το 2016 πως είχε σεξουαλικές συνευρέσεις με τον τότε ακόμη μεγιστάνα των ακινήτων.

Ο δικηγόρος Μάικλ Κόεν διευκρίνισε ότι δεν αποζημιώθηκε από τον Τραμπ για τη δαπάνη που έκανε όταν πλήρωσε τη Στέφανι Κλίφορντ, γνωστή με το ψευδώνυμο Στόρμι Ντάνιελς στην πορνογραφική βιομηχανία. Η πληρωμή ήταν νόμιμη, πρόσθεσε ο Κόεν, ο οποίος πάντως δεν δίνει καμιά εξήγηση για τους λόγους που κατέβαλε τα χρήματα στην Κλίφορντ, όπως σημείωσε η εφημερίδα.

«Ούτε ο Οργανισμός Τραμπ, ούτε η εκστρατεία του Τραμπ δεν αποτέλεσαν μέρος της συναλλαγής με την κυρία Κλίφορντ, και ούτε ο ένας, ούτε η άλλη με αποζημίωσαν για αυτή την πληρωμή, άμεσα ή έμμεσα», διαβεβαίωσε ο δικηγόρος, σύμφωνα με τους Τάιμς.

«Η πληρωμή στην κυρία Κλίφορντ ήταν νόμιμη και δεν υπήρξε συνεισφορά της εκστρατείας του Τραμπ. ούτε υπήρξε δαπάνη της εκστρατείας από οποιονδήποτε» συνεργάτη της, επέμεινε ο Κόεν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ήταν απλός πολίτης όταν συναντήθηκε με την ηθοποιό με την οποία υποτίθεται πως είχαν σεξουαλικές συνευρέσεις, το 2006. Ο Τραμπ βέβεια ήταν ήδη παντρεμένος τότε με τη Μελάνια, η οποία είχε γεννήσει τον γιο τους τέσσερις μήνες νωρίτερα.

Η συναλλαγή με την ηθοποιό είχε αναφερθεί για πρώτη φορά από την εφημερίδα Wall Street Journal τον περασμένο μήνα.

Ο Λευκός Οίκος διέψευσε τότε κατηγορηματικά ότι υπήρξαν συνευρέσεις ανάμεσα στον Τραμπ και την Κλίφορντ.