Μεγάλη «βουτιά» στα κέρδη της McDonald’s

Μεγάλη «βουτιά» στα κέρδη της McDonald’s

«Σε όλα τα μεγέθη, η επίδοσή μας δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μας» αναφέρει ο CEO της εταιρείας.

Τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα McDonald’s σε πολλές χώρες του κόσμου οδήγησαν σε μεγάλη πτώση τα κέρδη της εταιρείας, που έφτασε το 30%.

Συνολικά, η McDonald’s ανακοίνωσε κέρδη 1,07 δισ. δολ. ή 1,09 ανά μετοχή, σε σχέση με κέρδη 1,52 δισ. δολ. ή 1,52 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο πριν. Τα έσοδα υποχώρησαν κατά 5% στα 6,99 δισ. δολ. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters, είχαν εκφράσει εκτιμήσεις για 1,37 δολ. κέρδη ανά μετοχή και έοσδα ύψους 7,18 δισ. δολ.

«Τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου της McDonald’s αντανακλούν μια σημαντική πτώση σε σχέση με ένα χρόνο πριν, με τις δραστηριότητές μας και την οικονομική μας απόδοση να πιέζονται από διάφορους παράγοντες – από τον υψηλότερο πραγματικό φορολογικό συντελεστή και τα ασυνήθιστα γεγονότα στο περιβάλλον λειτουργίας σε Ασία και Ευρώπη μέχρι την υποαπόδοση στις ΗΠΑ, το μεγαλύτερο γεωγραφικό μας κομμάτι», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Don Thompson και πρόσθεσε: «σε όλα τα μεγέθη, η επίδοσή μας δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μας».

Η εταιρεία πασχίζει να βελτιώσει τις πωλήσεις της το τελευταίο διάστημα, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει προκλήσεις ανά τον κόσμο. Μεταξύ αυτών ένα σκάνδαλο με προμηθευτή κρέατος στην Κίνα και το «λουκέτο» καταστημάτων στη Ρωσία με το ισχυρισμό παραβιάσεων υγειονομικών κανονισμών.

Σημειώνεται ότι η McDonald’s τον Αύγουστο εμφάνισε τις πιο αδύναμες πωλήσεις το τελευταίων 10 ετών και άνω.

Η αλυσίδα έχει εστιάσει στη βελτίωση της στελέχωσής της σε ώρες αιχμής, δίνοντας έμφαση στις προσφορές για πρωινό και καφέ καθώς έχει χάσει την επαφή της με βασικές ομάδες καταναλωτών.