Μέρκελ και Πούτιν έχουν σοβαρές διαφωνίες για την Ουκρανία

Μέρκελ και Πούτιν έχουν σοβαρές διαφωνίες για την Ουκρανία

Εξακολουθεί να υπάρχει «χάσμα» απόψεων μεταξύ των δύο ηγετών σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Η συνάντηση του Βλαντιμίρ Πούτιν με την Άνγκελα Μέρκελ φαίνεται ότι δεν κατάφερε να «γεφυρώσει» το χάσμα των απόψεων μεταξύ τους, όπως ανέφερε το Κρεμλίνο με ανακοίνωση του την Πέμπτη. Οι δυο τους έχουν σοβαρές διαφωνίες για την Ουκρανία Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε συνομιλία με την Άνκγελα Μέρκελ αργά χθες το βράδυ στο Μιλάνο, στο περιθώριο της ευρω-ασιατικής συνόδου κορυφής του Asem.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της μακράς και ενδελεχούς συνομιλίας, οι κ.κ. Πούτιν και Μέρκελ επιβεβαίωσαν κατά λεπτομερή τρόπο την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ (5 Σεπτεμβρίου), οι οποίες επέτρεψαν την εφαρμογή της (συχνά παραβιαζόμενης) εκεχειρίας στην ανατολική Ουκρανία», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου κορυφής, ο πρόεδρος της Ρωσίας θα έχει την ευκαιρία για πρώτη φορά από το τέλος του Αυγούστρου στο Μινσκ, να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, παρουσία πολλών ευρωπαίων ηγετών, όπως η Άνγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον , ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι και ηγετών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι.

Η Γερμανίδα καγκελάριος είχε χθες συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο. Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν τη λύπη τους για το γεγονός ότι πολλά σημεία της συμφωνίας, που είχαν γίνει αποδεκτά από τις δύο πλευρές στο Μινσκ , δεν έχουν εφαρμοσθεί ώστε να υπάρξει πλήρης εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία.

Πούτιν: Η Ευρώπη δεν θα μείνει χωρίς αέριο με ευθύνη της Ρωσίας