Μετά το δημοψήφισμα το επόμενο Eurogroup

Μετά το δημοψήφισμα το επόμενο Eurogroup
AppleMark

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης - Άκαρπο το Eurogroup, έληξε χωρίς συγκεκριμένο αποτέλεσμα. 

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αποφάσισαν σήμερα να περιμένουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα πριν κάνουν οποιαδήποτε νέα συζήτηση περί ενός νέου προγράμματος στήριξης, ανέφερε ο Πέτερ Κάζιμιρ, ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών, μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης του Eurogroup για την ελληνική κρίση, η οποία διήρκεσε περίπου μία ώρα.

Ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, δήλωσε δήλωσε ότι δεν θα πραγματοποιηθούν άλλες επαφές με την Ελλάδα μέχρι την Κυριακή του δημοψηφίσματος, το αποτέλεσμα του οποίου αναμένουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης. «Το Eurogroup θα λάβει υπόψιν του το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος», είπε χαρακτηριστικά

«Οι Ευρωπαίοι είπαν ότι η ελληνική πρόταση είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά ζητούν περισσότερα στοιχεία ως προς το δημοσιονομικό αποτέλεσμα της πρότασης», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης του Eurogroup. «Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει θέμα bail in (σ.σ. κούρεμα καταθέσεων)», απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφων, έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Παράλληλα, ο υπουργός ανέφερε ότι «αυτό που μας χωρίζει με τους θεσμούς είναι μόνον η βιωσιμότητα του χρέους».

Η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup πραγματοποιήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών. Από την ελληνική πλευρά συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευ. Τσακαλώτος και ο πρόεδρος του ΣΟΕ. Γ. Χουλιαράκης.

Παρέμβαση από τον Λευκό Οίκο

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι πιστεύει πως όλα τα μέρη τα οποία συμμετέχουν στη διαπραγμάτευση για την ελληνική οικονομική κρίση επιθυμούν η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, είπε στους δημοσιογράφους στο Air Force One, το προεδρικό αεροσκάφος των ΗΠΑ, πως η Ουάσινγκτον παροτρύνει όλα τα μέρη να αναγνωρίσουν το αμοιβαίο τους συμφέρον στη διευθέτηση της κατάστασης.