Μια νίκη «Olympiaκών» διαστάσεων

Μια νίκη «Olympiaκών» διαστάσεων

Ο Δημήτρης Λακασάς μιλά για το «χρυσό» εισιτήριο στα European Business Awards και τις επόμενες κινήσεις της Olympia Electronics.

Για να θεωρηθεί επιτυχημένη μια εταιρεία δεν αρκεί μόνο να καταγράφει κέρδη στον ισολογισμό της. Ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο που καταδεικνύει τη δύναμή της στην αγορά, είναι η εταιρική της φήμη και η αποδοχή της από το καταναλωτικό κοινό.

Η Olympia Electronics, εταιρεία-«ηγέτης» στον κλάδο των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας στη χώρα μας, φαίνεται πως δεν έχει κανένα λόγο να ανησυχεί, αφού και θετικό πρόσημο εμφανίζει στα οικονομικά της μεγέθη και έχει κερδίζει την εμπιστοσύνη του κοινού.

Πρόσφατα η RSM Greece, κύριος χορηγός και ενεργός υποστηρικτής των European Business Awards ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του κοινού για την ανάδειξη του Εθνικού Πρωταθλητή της Ψηφοφορίας του Κοινού των European Business Awards 2014-2015 sponsored by RSM. H εταιρεία που ξεχώρισε ανάμεσα στους 60 National Champions που έλαβαν μέρος για την χώρα μας, ήταν η Olympia Electronics, η οποία καθίσταται πλέον μία από τους 33 National Public Champions από 33 χώρες της Ευρώπης.

H ψηφοφορία του κοινού διήρκησε από τις 6 Ιανουαρίου έως τις 25 Φεβρουαρίου 2015 και στην πρώτη φάση της ψηφοφορίας, οι ψήφοι που συγκεντρώθηκαν από τους National Champions έφτασαν τις 156.573! Το κοινό έκρινε βλέποντας το 5λεπτο βίντεο που υπέβαλλε κάθε μία εταιρεία στην ιστοσελίδα των European Business Awards.

«Είμαστε μια αμιγώς ελληνική επιχείρηση που οι άνθρωποί της αποδεικνύουν καθημερινά ότι είναι ικανοί να παράξουν τεχνολογία αιχμής που να εξάγεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Η προσπάθειας μας φαίνεται πως αναγνωρίστηκε από το ελληνικό κοινό και πλέον εκπροσωπούμε την Ελλάδα σε μια πανευρωπαϊκή διοργάνωση. Δεν το περιμέναμε. Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη και για εμάς. Δεν έχουμε μεγάλες προσδοκίες. Σημασία έχει η εμπειρία από τη συμμετοχή μας στο Ευρωπαϊκό επιχειρηματικό πάνθεον μέσα από μια τέτοια διοργάνωση», αναφέρει στο Fortunegreece.com o Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Olympia Electronics, Δημήτρης Λακασάς.

Πράγματι από τα πρώτα της κιόλας βήματα στον κλάδο το 1979, η εταιρεία έδειξε τον εξωστρεφή προσανατολισμό της. Ακολούθησε επεκτατική στρατηγική εκτός συνόρων με αποτέλεσμα τα προϊόντα της σήμερα να είναι διαθέσιμα σε 72 χώρες του εξωτερικού και οι εξαγωγές τους να αντικατοπτρίζουν το 70% του κύκλου εργασιών της.

«Η Ελλάδα δεν παράγει μόνο φρούτα, λαχανικά και ελιές. Μπορεί να παράξει υψηλή τεχνολογία αιχμής, το οποίο είναι και ένα branding positioning της χώρας μας για να προσελκύσει ξένους καταναλωτές και επιχειρηματίες. Βασική αγορά μας είναι η Σκανδιναβία, με τη Νορβηγία και τη Σουηδία να καταγράφουν τζίρο που ανέρχεται σε 5 εκατ. Ευρώ. Επίσης το Ντουμπάι θεωρείται πολύ δυνατή αγορά με τζίρο 1 εκατ. Ευρώ. Στόχος μας είναι να αυξήσουμε προσεχώς περεταίρω το μερίδιο αγοράς μας σε Αυστραλία και Ρωσία».

Επιπρόσθετα, κίνηση ματ θεωρείται και η πρόσφατη είσοδος της Olympia Electronics στην αγορά της Αρμενίας. Όπως τονίζει ο κ. Λακασάς μπορεί να μην πρόκειται για μια μεγάλη σε μέγεθος αγορά, ωστόσο, είναι στρατηγικής σημασίας για την τοποθέτηση και την εδραίωση στην περιοχή της Ευρασίας.

O Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Olympia Electronics, Δημήτρης Λακασάς.
O Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Olympia Electronics, Δημήτρης Λακασάς.

«Έχουμε καταθέσει ήδη την προσφορά μας για την κατασκευή ενός κέντρου logistics στην περιοχή και αναμένουμε την απόφαση για την λήψη της άδειας εντός του ά εξαμήνου».

Η Olympia Electronics, η οποία απολαμβάνει τη μερίδα του λέοντος στην αγορά προϊόντων πυρανίχνευσης με ένα ποσοστό της τάξης του 60%, απασχολεί 165 εργαζόμενους και πέρυσι συμπεριελήφθη στη λίστα μεταξύ των ελληνικών εταιρειών που διακρίθηκαν στο θεσμό «Diamonds of Greek economy 2014», της Stat Bank. To 2014 έκλεισε με αύξηση 10% στον τζίρο και 50% στα καθαρά κέρδη, ενώ ο στόχος για φέτος είναι ενίσχυση του τζίρου κατά 10%.

Σημειώνεται πως η Olympia Electronics με τη διάκριση στα European Business Awards πήρε το εισιτήριο για τη δεύτερη φάση της ψηφοφορίας του κοινού που πραγματοποιείται πλέον σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Τα αποτελέσματα για την ανάδειξη του European Public Champion θα ανακοινωθούν στον τελικό των βραβείων στις 26 Μαΐου στο Λονδίνο, όπου το Fortune Greece θα δώσει το παρόν.