Μήπως πρέπει η Apple να σχεδιάσει εκ νέου το επόμενο iPhone;

Μήπως πρέπει η Apple να σχεδιάσει εκ νέου το επόμενο iPhone;
during a special event at Apple headquarters on September 10, 2013 in Cupertino, California.

Υπάρχει πιθανότητα να παραμείνει και το ίδιο.

Οι φήμες γύρω από την Apple και την 21η Μαρτίου εντείνονται. Για την ώρα, τα ερωτήματα αφορούν το πόσο μεγάλες θα είναι οι ανακοινώσεις της εταιρείας.

Η Apple φημολογείται ότι πρόκειται να παρουσιάσει ένα καινούργιο μοντέλο iPhone στην εκδήλωση της 21ης Μαρτίου, αλλά είναι άγνωστο εάν η νέα συσκευή της εταιρείας θα συνοδεύεται κι από έναν βελτιωμένο σχεδιασμό. Πάντως, η ιστοσελίδα 9to5Mac, επικαλούμενη ανθρώπους που έχουν γνώση των σχεδίων της εταιρείας, αναφέρει ότι το νέο iPhone θα έχει σχεδιασμό που θα παραπέμπει ακριβώς στο μοντέλο iPhone 5s.

Εδώ και καιρό κυκλοφορούν φήμες ότι η Apple θα παρουσιάσει ένα νέο iPhone 4 ιντσών στην εκδήλωση της 21ης Μαρτίου. Αυτή η συσκευή φημολογείται ότι θα αντικαταστήσει το iPhone 5s, το οποίο σήμερα πουλιέται πλάι στα μεγαλύτερα και πολύ πιο ακριβά μοντέλα iPhone 6s και iPhone 6s Plus. Όμως, σύμφωνα με αυτές τις φήμες, η Apple πρόκειται να βελτιώσει τον σχεδιασμό του μοντέλου σε σχέση με το iPhone 5s.

Στο τέλος του προηγούμενου μήνα μία άλλη ιστοσελίδα, OnLeaks, παρουσίασε σχέδια που υποτίθεται ότι βασίζονται στο νέο iPhone. Το μοντέλο παραπέμπει στη σειρά iPhone 6s, με στρογγυλεμένες άκρες. Και άλλες αναφορές επιμένουν ότι το επόμενο iPhone, που μπορεί να ονομάζεται iPhone SE, iPhone 5SE ή iPhone 6c, θα έχει σχεδόν ταυτόσημο σχεδιασμό με εκείνο του iPhone 6s.

Σύμφωνα με άλλες φήμες, πάλι, η εταιρεία σχεδιάζει κάτι εντελώς διαφορετικό. Αντί να έχει έναν καινούργιο σχεδιασμό, το επόμενο iPhone θα μιμείται την εμφάνιση μιας συσκευής που είχε παρουσιαστεί το 2013, σύμφωνα με όσα αναφέρει το 9to5Mac. Με αυτό τον τρόπο, η Apple θα επιδιώξει να διατηρήσει το κόστος και την τιμή της συσκευής σε χαμηλά επίπεδα.

H αλήθεια είναι ότι το νέο μοντέλο θα έχει πρόβλημα ως προς την τιμή αν ο στόχος του είναι να αντικαταστήσει το iPhone 5s. Δίχως συμβόλαιο, το iPhone 5s ξεκινάει απ’ τα 450 δολάρια στις ΗΠΑ, ενώ διατίθεται για μόλις 15 δολάρια για όσους θέλουν να πληρώσουν με δόσεις. Και θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για την Apple να προσεγγίσει αυτή την τιμή, ιδιαίτερα εφόσον το νέο iPhone θα έχει εξελιγμένα μέρη όπως ο επεξεργαστής Α9 του iPhone 6s, και άρα και αυξημένο κόστος παραγωγής. Αν προσθέσετε και την πιθανότητα παροχής βελτιωμένης συνολικά απόδοσης και καλύτερης κάμερας, τότε το νέο iPhone μάλλον θα είναι πιο ακριβό από το μοντέλο που πρόκειται να αντικαταστήσει. Κι ένας νέος σχεδιασμός θα αυξήσει, αναμφισβήτητα, το κόστος.

Για την ώρα, η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει ούτε καν το εάν θα παρουσιάσει ένα νέο μοντέλο iPhone ή όχι. Υπομονή λοιπόν μέχρι την 21η Μαρτίου.