Νεκρός 14χρονος στη Θεσσαλονίκη – Τι δήλωσε ο δράστης «φίλος» του

Νεκρός 14χρονος στη Θεσσαλονίκη – Τι δήλωσε ο δράστης  «φίλος» του

Εκδίκηση για το bullying που του ασκούσε, φαίνεται πως πήρε ο 14χρονος δράστης, σκοτώνοντας τον συνομήλικό του τα ξημερώματα του Σαββάτου. 

Νεκρός εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακής στο κλειστό γυμναστήριο της Γέφυρας, 14χρονος που αγνοούταν στην περιοχή. Στο σημείο έσπευσαν ιατροδικαστής και οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ερευνώντας τις συνθήκες θανάτου του αγοριού. »

Οι γονείς του παιδιού, αλλά και κάτοικοι του χωριού, είχαν ξεκινήσει τις αναζητήσεις για τον εντοπισμό του 14χρονου τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Ο ανήλικος βρέθηκε τελικά νεκρός, από περίοικους και περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Αγίου Αθανασίου, ενώ στο σημείο μετέβη συνεργείο της υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για την διερεύνηση του χώρου.

Στο λαιμό του παιδιού υπήρχαν τραύματα από μαχαίρι και όπως αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή της η αστυνομία, ο ανήλικος διαπιστώθηκε ότι φέρει τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο στην τραχηλική χώρα.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του χωριού Γέφυρα, Λουκάς Ευσταθιάδης, περιέγραψε τον 14χρονο ως «φιλήσυχο παιδί, από μια οικογένεια που δεν είχε πειράξει ποτέ κανέναν». «Έχουμε πέσει από τα σύννεφα. Χθες το βράδυ κατέβαινε με έναν φίλο του από το αναψυκτήριο του χωριού. Χάθηκαν τα ίχνη του σε μια απόσταση 500 μέτρων, μέχρι να πάει σπίτι του», συμπλήρωσε ο κ. Ευσταθιάδης.

Έγκλημα για τιμωρία

Το κινητό τηλέφωνο του άτυχου 14χρονου, βρέθηκε απενεργοποιημένο στο πλευρό του, όπως και τα χρήματα που είχε μαζί του, οπότε αποκλείστηκε αμέσως το ενδεχόμενο ληστείας.

Όπως όλα δείχνουν, ο συνομήλικος συμμαθητής του άτυχου 14χρονου είναι ο δράστης της στυγερής δολοφονίας. Πρόκειται για τον ανήλικο που συνόδευε το αδικοχαμένο αγόρι, μετά την αποχώρησή του από το αναψυκτήριο, όπου είχαν πάει για διασκέδαση.

Ο 14χρονος κατηγορούμενος ως δράστης φέρεται ότι ομολόγησε την πράξη του, λέγοντας στους αστυνομικούς, που έμειναν εμβρόντητοι όπως και οι γονείς του παιδιού, πως αυτό το έπραξε διότο ο φίλος του επί δύο χρόνια τον μείωνε συνεχώς με διάφορα υποτιμητικά σχόλια για πλήθος ζητημάτων από την παρουσία του στο σχολείο μέχρι την οικογένειά του και κάθε τι που όπως είπε αφορούσε την καθημερινότητά του.