Νέο «ροζ» βίντεο αναστατώνει την Τουρκία

Νέο «ροζ» βίντεο αναστατώνει την Τουρκία

Ο Ερντογάν πίσω από την αποκάλυψη του ροζ βίντεο του Μπαϊκάλ το 2010;

Ένα νέο ηχητικό απόσπασμα που αναρτήθηκε στις 25 Μαρτίου στην Τουρκία, αποκαλύπτει την εμπλοκή του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διαρροή ενός ερωτικού βίντεο το 2010 που οδήγησε σε παραίτηση τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ντενίζ Μπαϊκάλ.

Συγκεκριμένα ακούγεται μία φωνή που αποδίδεται στον Ερντογάν να μιλά για το βίντεο του Μπαϊκάλ , προτού αναρτηθεί στο You Tube και να δίνει εντολές για τη δημοσίευσή του. Πρόκειται για μία ακόμη διαρροή ανάμεσα στις πολλές που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο από την ημέρα που άρχισαν οι έρευνες.

Ο Ερντογάν επέμεινε την Τετάρτη ότι η τελευταία ηχογράφηση ήταν «αποτέλεσμα μοντάζ». Την ίδια μέρα, ο πρώην αρχηγός του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Ντενίζ Μπαϊκάλ, ισχυρίστηκε ότι δεν είχε να πει περισσότερα για την υπόθεση, τονίζοντας ότι τώρα η μπάλα είναι στο γήπεδο του Ερντογάν.

«Πρώτα από όλα, υπάρχει υπόθεση. Περιμένω από την άλλη πλευρά να κάνει μία ανακοίνωση», δήλωσε ο Μπαϊκάλ στους δημοσιογράφους από το Αφιονκαραχισάρ, ζητώντας από τον πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις για τις κατηγορίες αυτές που προκύπτουν μέσα από το ηχητικό απόσπασμα. «Θα περιμένουμε ανακοίνωση. Τότε θα κάνουμε κι εμείς το αναμενόμενο», πρόσθεσε. Πάντως ο Ερντογάν, συνεχίζοντας την τακτική του να αποποιείται όλων των ευθυνών, κατά τη διάρκεια ομιλίας του εν όψει των δημοτικών εκλογών της 30ής Μαρτίου, κατηγόρησε τον νυν αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου για εμπλοκή στη διαρροή του ροζ βίντεο του Μπαϊκάλ.

«Ο άνθρωπος που ονομάζεται Κιλιτσντάρογλου και που δεν έχει ήθος λέει: Αφήστε τον να κάνει ανακοίνωση. Γιατί να κάνω εγώ ανακοίνωση; Ποιος αφαίρεσε το βίντεο όταν ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Εγώ το έκανα; Εγώ ήμουν», δήλωσε ο Ερντογάν από την επαρχία Ντούζτζε.

Από την πλευρά του ο Κιλιτσντάρογλου παρομοίασε την υπόθεση με το σκάνδαλο Γουότεργκέιτ. «Είναι μία άλλη εκδοχή του Γουότεργκέιτ που συνέβη στις ΗΠΑ. Αυτός (ο Ερντογάν) πρέπει να κάνει αμέσως ανακοίνωση», τόνισε από την Μανίσα ο Κιλιτσντάρογλου.

Για την ιστορία το Μάιο του 2010 ο Ντενίζ Μπαϊκάλ παραιτήθηκε από την ηγεσία του CHP μετά τη δημοσιοποίηση ενός ροζ βίντεο στο YouTube, στο οποίο λέγεται ότι εμφανιζόταν ο Μπαϊκάλσε περιπτύξεις με γυναίκα πολιτικό. Τότε ο βετεράνος πολιτικός είχε χαρακτηρίσει το περιστατικό ως πολιτικά υποκινούμενο τονίζοντας ότι επρόκειτο για συνωμοσία εναντίον του.

Δείτε το βίντεο που δείχνει τον Ντενίζ Μπαϊκάλ και γυναίκα βουλευτή του κόμματος του γυμνούς σε προσωπικές στιγμές το 2010, πίσω από τη δημοσιοποίηση του οποίου φαίνεται να είναι ο Ερντογάν:

Διαβάστε περισσότερα: 

Οι χρήστες του Twitter παρέκαμψαν τον Ερντογάν

O Ερντογάν «κατέβασε» το Twitter