Νέος στόχος για την Apple το απαραβίαστο iPhone

Νέος στόχος για την Apple το απαραβίαστο iPhone
The Apple Inc. iPhone 6s Plus smartphone is displayed after a product announcement in San Francisco, California, U.S., on Wednesday, Sept. 9, 2015. Apple Inc. unveiled a wide-ranging lineup of new products, including updated iPhones, a revamped TV set-top box for playing games and watching videos, and a bigger iPad designed for business customers. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg via Getty Images Photo:

Η διαμάχη με το FBI έθεσε στην εταιρεία έναν νέο στόχο: Το κινητό που κανείς δεν θα "σπάει".

Οι μηχανικοί της Apple κάνουν αγώνα δρόμου για να δουν αν μπορούν να σχεδιάσουν ένα ασφαλές, απαραβίαστο iPhone εντός των προσεχών μηνών. Ελπίζουν πως η πρόσθετη ασφάλεια μπορεί να συμπεριληφθεί στη νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Apple, καθώς και στο επόμενο μοντέλο iPhone.

Στην ουσία, η περιπέτεια της εταιρείας με το FBI αποκάλυψε μια ευπάθεια του iPhone. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι μηχανικοί επιδιώκουν να αυξήσουν την ασφάλεια του προϊόντος που αποτελεί τη ναυαρχίδα της Apple.

Στην πραγματικότητα, η Apple θα χρειαστεί πιθανότατα να ενημερώσετε το υλικό και το λογισμικό της με ένα ξεχωριστό τσιπάκι για το iPhone, το οποίο είναι γνωστό ως «safe enclave» και προστατεύει τη διαδικασία ξεκλειδώματος του τηλεφώνου. Το FBI ανακάλυψε ότι η Apple θα μπορούσε να αποδυναμώσει αυτό το τσιπ κατά την ενημέρωση του λογισμικού της.

Η Apple έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής ότι δουλεύει πάνω σε αυτό το λογισμικό. Η διακηρυγμένη πολιτική της εταιρείας είναι να μην κάνει συζητήσεις για τα μελλοντικά της προϊόντα. Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος της εταιρείας κατέστησε σαφές ότι η Apple βελτιώνει συστηματικά την ασφάλεια των συσκευών και των υπηρεσιών της.

Διαβάστε επίσης: Ο πραγματικός λόγος που η Apple πάει κόντρα στο FBI