Ο ασύλληπτος όγκος φωτογραφιών μας που έχει η Google

Ο ασύλληπτος όγκος φωτογραφιών μας που έχει η Google

Τα νούμερα απλώς ζαλίζουν...

Από τότε που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, η εφαρμογή Google Photos έχει συγκεντρώσει 3,720 terabytes εικόνας και βίντεο – ένα τεράστιο απόθεμα προσωπικών αναμνήσεων που πλέον ζουν στο cloud.

Για να έχετε ιδέα του τι ακριβώς σημαίνει αυτός ο αριθμός, απλά φανταστείτε ότι:

– Θα χρειαζόσασταν 3.809.280 εξωτερικούς σκληρούς δίσκους μεγέθους 1 gigabyte ο καθένας για να αποθηκεύσετε αυτές τις φωτογραφίες.

– Θα χρειαζόσασταν τουλάχιστον 230.080 συσκευές iPhone 6S με δυνατότητα αποθήκευσης 16 gigabytes, τις οποίες αν τις βάζαμε στη σειρά θα κάλυπταν μια απόσταση 34 χιλιομέτρων. Κι αν τις ζυγίζαμε όλες μαζί, τότε οι 34 τόνοι τους θα άγγιζαν το 16% του βάρους ενός αεροσκάφους Boeing 747.

Και μιλάμε μόνο για τις φωτογραφίες που έχει επεξεργαστεί η υπηρεσία Google Photos όταν ρωτά τους χρήστες να ελευθερώσουν χώρο. Σκεφθείτε πόσες περισσότερες εικόνες και βίντεο μοιραζόμαστε μέσω του Gmail και άλλων υπηρεσιών της Google.

Η Google Photos είναι μια δωρεάν εφαρμογή που μπορείτε να χρησιμοποιείτε στο smartphone ή στον υπολογιστή σας. Η τεχνολογία του προγράμματος εντοπίζει τη στιγμή που κινδυνεύετε να ξεμείνετε από χωρητικότητα και σας ρωτά αν θέλετε να διαγράψετε φωτογραφίες από τη συσκευή σας, οι οποίες έχουν ήδη αποθηκευτεί στο cloud.