Ο Άστον Κούτσερ δώρισε 4 εκατομμύρια δολάρια σε… κρυπτονομίσματα

Ο Άστον Κούτσερ δώρισε 4 εκατομμύρια δολάρια σε… κρυπτονομίσματα
Photo:

Ο γνωστός ηθοποιός έκανε μια πολύ γενναία δωρεά στην περιβαλλοντική οργάνωση της Έλεν ΝτιΤζένερις. 

Ο Άστον Κούτσερ, ο γνωστός ηθοποιός και επενδυτής τεχνολογίας, έδωσε ένα όχι και τόσο παραδοσιακό δώρο στην τηλεοπτική παρουσιάστρια Έλεν ΝτιΤζένερις.

Συγκεκριμένα, εκείνος και η ομάδα του δώρισαν 4 εκατομμύρια δολάρια του κρυπτονομίσματος Ripple στη μη κυβερνητική οργάνωση προστασίας της άγριας ζωής Ellen DeGeneres Wildlife Fund. «Μπορούμε να μετατρέψουμε εδώ και τώρα τη δωρεά σε φράγκα Ρουάντας – το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να πατήσουμε αυτό το κουμπί και θα μπουν στον λογαριασμό σου» είπε ο Kούτσερ.

Το Ripple είναι το τρίτο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, βάσει αγοραίας αξίας, μετά το Bitcoin και το Ethereum. Και εκτός από κρυπτονόμισμα, είναι και ένα ανοιχτό δίκτυο πληρωμών. Συγκεκριμένα, επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα χρήματα σε όλο τον κόσμο, χρησιμοποιώντας το blockchain.

Ο Κούτσερ δραστηριοποιείται έντονα τα τελευταία χρόνια στο χώρο των επενδύσεων στον κλάδο της τεχνολογίας, μέσω της εταιρείας επιχειρηματικού κεφαλαίου που διαθέτει, με την επωνυμία, Sound Ventures και η οποία αποτελεί συνέχεια της εταιρείας του, A-Grade Investments.

Ο διάσημος ηθοποιός είναι συνιδρυτής της Sound Ventures μαζί με τον συνέταιρό του, Guy Oseary. Οι δυο τους έχουν επενδύσει σε εταιρείες υψηλού προφίλ όπως η Uber, η Airbnb, και η Spotify.

Πέρα από τα επιχειρηματικά του σχέδια, ο Κούτσερ επιδεικνύει ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τον τομέα της αγοράς κρυπτονομισμάτων. Συγκεκριμένα, έχει επενδύσει σε startups του χώρου όπως η Ripple και η BitPay – ένας πάροχος υπηρεσιών πληρωμών σε bitcoin. Μάλιστα, εδώ και καιρό έχει εκφράσει ανοιχτά την υποστήριξή του προς τα κρυπτονομίσματα και την τεχνολογία blockchain.

Σε ένα συνέδριο του TechCrunch πριν από μερικά χρόνια, ο Κούτσερ είχε μιλήσει με ενθουσιασμό για την «αποκεντρωμένη τεχνολογία» που δίνει τη δυνατότητα ύπαρξης στο Bitcoin. «Η ιδέα ότι μπορούμε να παρακολουθούμε ο ένας τον άλλον με ανώνυμο τρόπο, στην πραγματικότητα προστατεύει την ανωνυμία του διαδικτύου. Δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για τον Μεγάλο Αδερφό» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Και η ίδια υποδομή που έφτιαξε το Bitcoin μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον κλάδο της ασφάλειας για το κοινό καλό» είχε επισημάνει στο ίδιο συνέδριο ο Κούτσερ.