Ο Μπάφετ «έσπρωξε» 1 δισ. δολάρια στην Apple σε τρεις μόλις μήνες

Ο Μπάφετ «έσπρωξε» 1 δισ. δολάρια στην Apple σε τρεις μόλις μήνες
Photo:

Και φυσικά, οι μετοχές της εταιρείας εκτοξεύτηκαν.

Έχοντας αποφασίσει να απέχει σχεδόν ολοκληρωτικά εδώ και χρόνια από οτιδήποτε έχει να κάνει με την υψηλή τεχνολογία, η εταιρεία του Γουόρεν Μπάφετ, η Berkshire Hathaway, επέστρεψε στον «τόπο του εγκλήματος» και μάλιστα με ένα τεράστιο ποσό.

Τη Δευτέρα η εταιρεία του Μπάφετ ανακοίνωσε ότι κατέχει πλέον 9,8 εκατ. μετοχές της Apple συνολικής αξίας ενός δισ. δολαρίων. Τα στοιχεία περιλήφθηκαν στην τριμηνιαία αναφορά της επενδυτικής εταιρείας στις αρμόδιες αμερικανικές αρχές. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η συμμετοχή της εταιρείας αυξήθηκε και στην ΙΒΜ στις 81,2 εκατ. μετοχές.

Τα τελευταία χρόνια ο Μπάφετ, που δεν έχει καν smartphone και η σχέση του με την τεχνολογία είναι εντελώς αρνητική, απέφευγε τις επενδύσεις σε τεχνολογικές εταιρείες. Όμως η τελευταία εξέλιξη θύμισε τα λόγια του διαβόητου επενδυτή πριν από έναν χρόνο, όταν είχε πει στην Wall Street Journal ότι η μετοχή της Apple ήταν μια πολύ καλή επένδυση μόνο όταν την έβλεπε να ανεβαίνει ενώ δεν είχε πάρει την απόφαση να αγοράσει.

Όπως έγινε πρόσφατα γνωστό, τα χαμηλά αποτελέσματα των πωλήσεων iPhone έπληξαν την αξία των μετοχών της εταιρείας. Από τον Απρίλιο η συνολική τους πτώση ήταν της τάξης του 13%, κι αυτό έκανε ορισμένους μεγαλοεπενδυτές να εξαργυρώνουν τα «κομμάτια» που διαθέτουν και να αφήνουν πίσω τους την εταιρεία.

Όμως η κίνηση του Μπάφετ είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αναθερμάνει κατά πολύ το ενδιαφέρον για την πολυτιμότερη εταιρεία του κόσμου.