O μεγαλύτερος φοροφυγάς στην Ελλάδα θα πληρώσει

O μεγαλύτερος φοροφυγάς στην Ελλάδα θα πληρώσει

Το δημόσιο «κέρδισε» τη μάχη με τη γερμανική Hochtief που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Το Ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με απόφαση του Εφετείου, «κέρδισε» τη μάχη με την Hochtief, κατασκευάστρια εταιρεία και διαχειρίστρια του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος για μη απόδοση ΦΠΑ.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους πλέον «ανοίγει» ο δρόμος για την διεκδίκηση από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές έως και 600 εκ. ευρώ για τον ΦΠΑ, χρήματα τα οποία επί 20 χρόνια η εταιρεία δεν απέδιδε.

Η απόφαση του Εφετείου είναι άμεσα εκτελέσιμη.

Όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα», η δικαστική απόφαση, κατά πολλούς, καθιστά πλέον τον γερμανικό κολοσσό τον μεγαλύτερο «εν ενεργεία» μεγαλοοφειλέτη και φοροφυγά στη χώρα μας.

Μαζί με άλλες οικονομικές οφειλές της (σε ασφαλιστικά ταμεία, ΟΤΑ κ.λπ.) η συνολική οφειλή της Hochtief μπορεί να αγγίξει και το 1 δισ. ευρώ.

Αν τα ποσά αυτά πληρώνονταν στην εποχή της παντοδυναμίας της γερμανικής εταιρείας που διαχειριζόταν τον αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος», θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί πολλά από τα επαχθή μέτρα του μνημονίου, όπως τα 400 εκατ. που εξοικονομήθηκαν από την περικοπή ή την κατάργηση των δώρων σε μισθούς και συντάξεις.