Ο Τραμπ ξαναχτυπά: Ελπίζω να μη χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε τα πυρηνικά μας

Ο Τραμπ ξαναχτυπά: Ελπίζω να μη χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε τα πυρηνικά μας
epa06012337 US President Donald J. Trump delivers remarks before signing a decision memo and letter transmitting ideas on air traffic control reform to Congress, in the East Room of the White House in Washington, DC, USA, 05 June 2017. President Trump's 'Air Traffic Control Reform Initiative' advocates modernizing and privatizing air traffic control. EPA/MICHAEL REYNOLDS

Το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ είναι ισχυρότερο από ποτέ, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Συνέχεια στην κόντρα με την Βόρεια Κορέα έδωσε την Τετάρτη ο Ντόναλντ Τραμπ, λίγη ώρα αφότου η Βόρεια Κορέα γνωστοποίησε ότι “εξετάζει προσεκτικά” ένα σχέδιο επίθεσης με πυραύλους εναντίον της νήσου Γκουάμ του Ειρηνικού, που αποτελεί επικράτεια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σε μήνυμα του στο λογαριασμό του στο Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος γράφει ότι η πρώτη του εντολή ως πρόεδρος ήταν η ανανέωση και ο εκσυγχρονισμός του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ, το οποίο είναι ισχυρότερο από ποτέ.

Ο ίδιος τόνισε πως ελπίζει να μην αναγκαστούν ποτέ οι ΗΠΑ να χρησιμοποιήσει αυτή την δύναμη, προσθέτοντας ωστόσο πως δεν θα υπάρξει ποτέ στιγμή που δεν θα είναι το πιο ισχυρό έθνος στον κόσμο.

Νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στη Βόρεια Κορέα ότι οποιαδήποτε απειλή εναντίον των ΗΠΑ θα αντιμετωπιστεί με”φωτιά και οργή”.

Διαβάστε επίσης: Η Γερμανία καλεί ΗΠΑ και Β. Κορέα σε αυτοσυγκράτηση