O Τζον Λένον ήταν ο πιο άτακτος μαθητής

O Τζον Λένον ήταν ο πιο άτακτος μαθητής

Πουλήθηκαν σε δημοπρασία για 11.000 ευρώ έλεγχοι διαγωγής του Λένον, όπου περιγράφεται ως «κλόουν της τάξης».

Στο «σφυρί» για 11.000 ευρώ βγήκαν οι έλεγχοι διαγωγής που καταγράφουν τις αταξίες του μαθητή Τζον Λένον σε διαδικτυακή δημοπρασία της εταιρείας TracksAuction.com.

Ο θρύλος των Beatles στα 15 του χρόνια φοιτούσε στο Γυμνάσιο Αρρένων Quarry Bank στο Λίβερπουλ της βορειοδυτικής Αγγλίας και οι δύο έλεγχοι της περιόδου 1955-1956 περιγράφουν τις αταξίες του 15χρονου τότε μαθητή Λένον.

Τα αρχεία διασώθηκαν από έναν καθηγητή, ο οποίος είχε κληθεί να κάψει το περιεχόμενο μίας σχολικής αποθήκης τη δεκαετία του 1970. Σύμφωνα με το BBC, ο καθηγητής έσκισε τις σελίδες ενός βιβλίου για να τις κρατήσει για ενθύμιο όταν πρόσεξε πάνω σε αυτές το επίθετο Λένον, καθώς το… Σκαθάρι ήταν ήδη διάσημο.

Διαβάστε ακόμη: 560.000 ευρώ για το σπίτι των παιδικών χρόνων του Τζον Λένον

Σε αυτές, οι καθηγητές περιγράφουν τον Λένον ως «κλόουν της τάξης», «ενοχλητικό» και λένε ότι «δεν δείχνει ενδιαφέρον για τίποτα». Όπως αναφέρουν οι έλεγχοι, ο Λένον είχε τιμωρηθεί γιατί έσπρωχνε και τσακωνόταν με τα παιδιά μέσα στην τάξη και γιατί έκανε «σαμποτάζ». Σε δύο περιπτώσεις, μάλιστα, ο Λένον τιμωρήθηκε τρεις φορές μέσα σε μία μόνο ημέρα.

Την γνησιότητα των εγγράφων πιστοποίησε ο στενός φίλος του Λένον στο σχολείο, Πιτ Σότον, ο οποίος έχει γράψει βιβλίο για την ζωή του καλλιτέχνη.