Οριστικά στην Αθήνα το φετινό Davis Cup με συμμετοχή Τσιτσιπά

Οριστικά στην Αθήνα το φετινό Davis Cup με συμμετοχή Τσιτσιπά
epa07272368 Stefanos Tsitsipas of Greece serves to Andreas Seppi of Italy during the Sydney International tennis tournament at Sydney Olympic Park Tennis Centre in Sydney, Australia, 10 January 2019. EPA/CRAIG GOLDING AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Οι αγώνες θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο στις εγκαταστάσεις του Tatoi Club.

Την ευκαιρία να δει από κοντά τον Στέφανο Τσιτσιπά θα έχει το ελληνικό κοινό. Η ΕΦΟΑ είχε υποβάλει αίτημα προς την ITF, για να αναλάβει η Ελλάδα τη διοργάνωση του Davis Cup (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανδρών) και η Επιτροπή της παγκόσμιας Ομοσπονδίας πριν από λίγη ώρα αποφάσισε ομόφωνα την ανάθεση στην χώρα μας. Οι αγώνες θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο στις εγκαταστάσεις του Tatoi Club, το οποίο πέρυσι είχε αναλάβει και φιλοξένησε με απόλυτη επιτυχία τους αγώνες του Fed Cup (Παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών) και μάλιστα η Εθνική γυναικών με την Μαρία Σάκκαρη στο δυναμικό της, είχε πετύχει την άνοδο κατηγορίας.

Τώρα, θα είναι η σειρά της Εθνικής ανδρών, με την οποία θα αγωνιστεί και ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, μαζί με τους Μάρκο Καλοβελώνη, Πέτρο Τσιτσιπά και Μιχάλη Περβολαράκη. Αρχηγός της Αποστολής θα οριστεί ο Απόστολος Τσιτσιπάς με Εθνικό προπονητή τον Δημήτρη Χατζηνικολάου και Εκπρόσωπο-Συντονιστή από το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α. τον αναπληρωτή Έφορο Αγωνιστικού Διονύση Κοντονή.

Η χώρα μας αγωνίζεται στο Group III της Ευρωαφρικανικής Ζώνης, στο οποίο συμμετέχουν 8 χώρες. Αντίπαλοι της Ελλάδας, θα είναι η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, η Εσθονία, η Λετονία, το Λουξεμβούργο, το Μονακό, το Μαυροβούνιο και η Πολωνία.

Ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Α. Σπύρος Ζαννιάς δήλωσε: «Εκφράζοντας ολόκληρη την οικογένεια του ελληνικού τένις, θέλω να ευχαριστήσω την Διεθνή Ομοσπονδία για την εμπιστοσύνη της στην Ε.Φ.Ο.Α. και είμαι βέβαιος ότι η διοργάνωση θα είναι άψογη. Δύο συνεχόμενα χρόνια, αναλαμβάνουμε Παγκόσμιες Διοργανώσεις, γεγονός που πιστοποιεί την αγάπη και εκτίμηση προς την Ε.Φ.Ο.Α. της διεθνούς οικογένειας του τένις. Άλλη μια φορά ο Γιάννης  Μυτιληναίος φιλοξενεί γενναιόδωρα στις εγκαταστάσεις του Tatoi Club τις Εθνικές μας ομάδες. Η συμμετοχή του Στέφανου Τσιτσιπά σηματοδοτεί την άνοδο της Εθνικής μας και μαζί με τη Μαρία Σάκκαρη μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες ΤΟΚΥΟ 2020».