Οθόνες δύο μεγεθών για το νέο iPhone

Οθόνες δύο μεγεθών για το νέο iPhone

Η Apple προμηθεύεται οθόνες 4,7 και 5,5 ιντσών και οι φήμες για το νέο της smartphone οργιάζουν.

Η Apple ετοιμάζεται για το νέο της «παιδί» και οι μονάδες παραγωγής έχουν πάρει φωτιά. Όπως γράφει η εφημερίδα Wall Street Journal, ο τεχνολογικός κολοσσός έχει ήδη πάρει απόφαση να μεγαλώσει το μέγεθος της οθόνης του νέου iPhone, ακολουθώντας το παράδειγμα του μεγάλου ανταγωνιστή, της Samsung.

Όπως είχε ήδη γίνει γνωστό από τον Δεκέμβριο, η Apple ζήτησε από τους προμηθευτές της να κατασκευάσουν μεταξύ 70 και 80 εκατ. μονάδες οι οποίες θα έχουν οθόνες μεγέθους 4,7 και 5,5 ιντσών.

Οι προβλέψεις για το iPhone 6 συγκλίνουν στην άποψη ότι θα είναι χαρακτηριστικά μεγαλύτερο από τους προκατόχους του iPhone 5C και iPhone 5S με τις οθόνες 4 ιντσών.

Η στροφή της Samsung στις μεγάλες οθόνες από το 2012 με το Galaxy S έφερε νέες απαιτήσεις στην αγορά, και τα προσεχή οικονομικά στοιχεία του β’ τριμήνου που θα ανακοινώσει η Apple, θα δείξουν αν ο κόσμος εμπιστεύεται ακόμη τις μικρότερες οθόνες της ή αν της γύρισε την πλάτη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις, η Apple θα ανακοινώσει πωλήσεις 35,9 εκατ. iPhone στο δεύτερο τρίμηνο του 2014, σημειώνοντας άνοδο κατά 15% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Όπως γράφει η WSJ, η παραγωγή οθονών 5,5 ιντσών είναι μια εξαιρετικά περίπλοκη διαδικασία, γι’ αυτό και η Apple προετοιμάζεται ήδη για την παραγωγή 120 εκατ. τηλεφώνων έως το τέλος του έτους.

Κάθε χρόνο η Apple βρίσκεται μπροστά στη μεγάλη πρόκληση να προφτάσει να κατασκευάσει επαρκή ποσότητα προϊόντων πριν από τις χειμερινές διακοπές, περίοδο κατά την οποία η ζήτηση εκτοξεύεται. Πόσο μάλλον όταν οι πωλήσεις της εορταστικής περιόδου του 2013 δεν αντάμειψε τις υψηλές προσδοκίες των επενδυτών για αύξηση της τάξης του 15%. Το «απογοητευτικό» για αυτούς 7% έφερε την πτώση της μετοχής της εταιρείας και αρκετό προβληματισμό.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο οι αναφορές για τις πυρετώδεις αλλαγές στις μονάδες παραγωγής της εταιρείας στην Κίνα, είναι συνεχείς. Τα εργοστάσια Pegatron και Foxconn για παράδειγμα, προσλαμβάνουν εκατοντάδες εργάτες καθημερινά, αναφέρει η WSJ.

Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας, τα δύο κινεζικά εργοστάσια θα ξεκινήσουν από τον Αύγουστο την μαζική παραγωγή iPhone με οθόνη μεγέθους 4,7 ιντσών ενώ ένα τρίτο εργοστάσιο –το Hon Hai- θα ξεκινήσει την αποκλειστική κατασκευή iPhone οθόνης 5,5 ιντσών τον Σεπτέμβριο.

Διαβάστε ακόμη:

Σούπερ κέρδη για την Apple ύψους 10,22 δισ. δολαρίων

iPhone: Η πρώτη αγάπη των νέων (και παντοτινή)

15 πράγματα που δεν ξέρατε για το iPhone