Παπαστράτος Startup Greece Awards 2016: Ολοκληρώθηκε η γιορτή της νέας ελληνικής καινοτόμου επιχείρησης

Παπαστράτος Startup Greece Awards 2016: Ολοκληρώθηκε η γιορτή της νέας ελληνικής καινοτόμου επιχείρησης

Μια βραδιά αφιερωμένη στην ανάδειξη και υποστήριξη των νέων ελληνικών καινοτόμων επιχειρήσεων.

Σε μια ημέρα γεμάτη φρέσκες ιδέες, ενδιαφέρουσες συναντήσεις και την ενεργό συμμετοχή του ελληνικού startup οικοσυστήματος και του επιχειρείν, ολοκληρώθηκε στις 22 Μαρτίου στο Gazarte, η διαδικασία αξιολόγησης και η τελετή απονομής των Παπαστράτος Startup Greece Awards 2016 που διοργάνωσε η εταιρεία Boussias Communications.

Η ημέρα ήταν αφιερωμένη στην ανάδειξη και υποστήριξη των νέων ελληνικών καινοτόμων επιχειρήσεων και είχε σχεδιαστεί έτσι ώστε να αποτελέσει μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα αλληλεπίδρασης μεταξύ των shortlisted startup εταιρειών και διακεκριμένων προσωπικοτήτων του επιχειρείν, επενδυτών και ακαδημαϊκών της χώρας μας.

Η πολυδιάστατη γιορτή της νέας καινοτόμου επιχειρηματικότητας ξεκίνησε στις 14:00 με τις startup εταιρείες που είχαν προκριθεί στη Β’ Φάση αξιολόγησης του διαγωνισμού, να παρουσιάζουν τη δουλειά τους ενώπιον διαφορετικών επιτροπών εξειδικευμένων αξιολογητών. Από τη συγκεκριμένη διαδικασία προέκυψαν εκείνες οι εταιρείες που έλαβαν τελικά βραβείο σε κάθε κατηγορία βράβευσης.

Στη συνέχεια, εκπρόσωποι όλων των shortlisted startup εταιρειών πραγματοποίησαν προσωπικές συναντήσεις με επιλεγμένους επιχειρηματίες και επενδυτές οι οποίοι έδωσαν πληροφορίες, συμβουλές, feedback και υποστήριξη με στόχο την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους.

Η ημέρα κορυφώθηκε με την εντυπωσιακή τελετή απονομής, όπου περισσότεροι από 200 εκπρόσωποι του startup οικοσυστήματος και νέοι επιχειρηματίες είχαν την ευκαιρία να γιορτάσουν, να δικτυωθούν, αλλά και να μάθουν από διαφορετικές εμπειρίες και επιτεύγματα. Τη βραδιά παρουσίασε με το μοναδικό του ύφος ο Παναγιώτης Χατζηδάκης.

Όπως σημείωσε και ο Πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης των βραβείων, καθ. Γεώργιος Δουκίδης, «ο διαγωνισμός έδωσε σημαντική υποστήριξη σε νέες καινοτόμες επιχειρήσεις που έχουν τη δυνατότητα να γίνουν εταιρείες υψηλής επίδρασης Στον διαγωνισμό υποβλήθηκαν περισσότερες από 100 υποψηφιότητες με την υποστήριξη 10 μεγάλων φορέων και την ενεργή συμμετοχή περίπου 30 ειδικών που γνωρίζουν το οικοσύστημα της νέα επιχειρηματικότητας. Βραβεύθηκαν 15 νεοφυείς επιχειρήσεις, κυρίως λόγω της βιωσιμότητας, του ξεκάθαρου επιχειρηματικού τους μοντέλου, των καινοτομιών και της δυνατότητας επέκτασής τους. Αυτό αποδεικνύει ότι μιλάμε για έναν θεσμό ο οποίος έχει να προσφέρει και να παίξει ρόλο στην υποβοήθηση της νέας και καινοτόμου επιχειρηματικότητας στη χώρα».

Χορηγός τίτλου των βραβείων είναι η εταιρεία Παπαστράτος, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής προϊόντων καπνού στην Ελλάδα με 85 χρόνια ιστορία,  θυγατρική της Philip Morris International. Στη διάρκεια της τελετής απονομής ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Ιάκωβος Καργαρώτος, ευχαρίστησε θερμά τους συμμετέχοντες και τους συντελεστές και συμπλήρωσε: «Εάν αναρωτιέστε πόσο start-up είμαστε ως εταιρεία, θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι η Παπαστράτος είναι 85 ετών, ωστόσο τα καινοτόμα μυαλά, οι καινοτόμοι άνθρωποι και οι φρέσκιες ιδέες περισσεύουν. Νοιαζόμαστε και εμπνέουμε τους ανθρώπους μας, το κοινό, τους καταναλωτές. Και φυσικά λαμβάνουμε έμπνευση από όλους εσάς και σας ευχαριστούμε. Μην σταματήσετε να μας εμπνέετε».

Εκπροσωπώντας επί σκηνής τον δεύτερο χορηγό της βραδιάς, τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», ο Γεώργιος Δημητριάδης, Διευθυντής Επιχειρηματικής Μονάδας Πληροφοριακών Συστημάτων & Τηλεπικοινωνιών, αναφέρθηκε στο brain-drain το οποίο μαστίζει τη χώρα και πρόσθεσε: «Αυτό που έγινε σήμερα εδώ αποδεικνύει ότι εμείς, εσείς, οι νέοι Έλληνες ενδιαφερόμαστε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες για τη συμμετοχής τους σε αυτό το πολύ σπουδαίο event. Εσείς οι νέοι επιχειρηματίες θα δείτε ότι θα βρείτε πόρτες ανοιχτές, όχι επειδή υπάρχει ‘κάποιος γνωστός’, αλλά επειδή η ιδέα που έχετε και που αναπτύσσετε είναι σωστή και αξίζει να προωθηθεί».

 

1/12

Χορηγός της εκδήλωσης ήταν επίσης η White Space, Χορηγός μπύρας ήταν η Heineken και πίτσες προσέφερε η Pizza Fan.

Τα βραβεία υποστηρίζονται  από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα, το Δήμο Αθηναίων και το Δίκτυο Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων, το Ταμείο Ανάπτυξης Νέων Επιχειρήσεων-ΤΑΝΕΟ Α.Ε., τoν Τομέα Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας / ΣΕΒ και το EkinisiLAB, το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου & Επιχειρείν-ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, τη Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών-ΣΕΠΕ, το ALBA Graduate Business School at The American College of Greece και το International Hellenic University

Δείτε αναλυτικά όλους τους νικητές της βραδιάς εδώ: www.startupawards.gr