Παραδόθηκε και πάλι στους πολίτες η παραλία της Θεσσαλονίκης

Παραδόθηκε και πάλι στους πολίτες η παραλία της Θεσσαλονίκης

Έπειτα από εργασίες δυόμιση ετών, η παραλιακή ζώνη, έστω και υπό βροχή, είναι και πάλι ανοιχτή στους Θεσσαλονικείς - Δείτε φωτογραφίες.

Δυόμιση χρόνια περίμεναν οι Θεσσαλονικείς για να παραδοθεί και πάλι σε χρήση ενιαίο το ανακαινισμένο παραλιακό μέτωπο της πόλης και ούτε η βροχή, ούτε το τσουχτερό κρύο δεν ήταν αρκετά για να τους κρατήσουν μακριά.

Τα νέα πάρκα, ο Κήπος των Γλυπτών, ο Κήπος της Μεσογείου, ο Κήπος του Φωκά, ο Κήπος των Εποχών, ο Κήπος της Άμμου, ο Κήπος του Απογευματινού Ήλιου και ο Κήπος του Αλέξανδρου, κέρδισαν τις εντυπώσεις και τα βλέμματα θαυμασμού.

Η παραλία της Θεσσαλονίκης παραδόθηκε «μεταμορφωμένη» και ενιαία και από δω και στο εξής δίνεται η δυνατότητα σε κατοίκους και επισκέπτες να περπατούν ελεύθερα και να καλύπτουν μια απόσταση πέντε χιλιομέτρων από την περιοχή του Ποσειδωνίου έως το Λιμάνι.

1/9

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, συνοδευόμενος από στελέχη της διοίκησης του, πήρε μια πρώτη «γεύση» της παραλίας  και δήλωσε πως σήμερα πραγματοποιήθηκε μια άτυπη παράδοση, αφού η επίσημη παράδοση και τα εγκαίνια θα γίνουν την Άνοιξη.

Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου ήταν ένα έργο που σχεδίασε η διοίκηση του τέως δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ. Τα πέντε πρώτα πάρκα υλοποιήθηκαν επί θητείας του και παραδόθηκαν το 2008, ενώ διενεργήθηκε και ο διαγωνισμός για τα άλλα εφτά τα οποία παραδόθηκαν τώρα σε χρήση.

Παράλληλα, σήμερα η παράδοση της νέας παραλίας συνδυάστηκε με την πεζοδρόμηση της Λεωφόρου Νίκης, στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της πιλοτικής πεζοδρόμησης της την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα. Οι δημότες χωρίς τα αυτοκίνητα τους είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη θάλασσα και να περπατήσουν ελεύθερα κατά μήκος της παραλιακής διαδρομής.

Η σημερινή μέρα είναι γιορτινή για τη Θεσσαλονίκη καθώς πραγματοποιούνται σε κεντρικά σημεία δεκάδες ψυχαγωγικές δράσεις, μεταξύ των οποίων χορός, μουσική, εκδηλώσεις για παιδιά, ενημέρωση για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφίες: Σωτήρης Μπαρμπαρούσης

Διαβάστε ακόμη: AIDS: Μπορεί να μην σου περνάει από το μυαλό…