Παράνομο το bitcoin στη Ρωσία

Παράνομο το bitcoin στη Ρωσία

Οι εισαγγελικές αρχές της χώρας φοβούνται ξέπλυμα χρήματος. 

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Γενικός Εισαγγελέας της Ρωσίας, στην οποία αναφέρει ότι το ψηφιακό νόμισμα Bitcoin, μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για οικονομική τρομοκρατία, είτε για ξέπλυμα χρήματος, οπότε θα αντιμετωπιστεί σαν κάτι παράνομο.
Μάλιστα οι εισαγγελικές αρχές της Ρωσίας προειδοποίησαν με αυστηρές κυρώσεις όσους σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν στις συναλλαγές τους το Βitcoin.

Στην ανακοίνωση ξεκαθαρίζεται ακόμα πως με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία της χώρας, το ρούβλι είναι το μοναδικό επίσημο νόμισμα, οπότε και απαγορεύεται αυτόματα η εισαγωγή οποιασδήποτε άλλης νομισματικής μονάδας ή υποκατάστατου.

Διαβάστε: Η JPMorgan καθιερώνει σύστημα πληρωμών παρόμοιο με το Bitcoin

«Τα συστήματα για ανώνυμες πληρωμές και κυβερνονομίσματα που έχουν αποκτήσει σημαντική κυκλοφορία, συμπεριλαμβανομένου του πιο γνωστού, του Bitcoin, είναι υποκατάστατα νομισμάτων και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από ιδιώτες ή νομικές οντότητες», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, όπως μεταδίδει το Reuters.

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι η Γενική Εισαγγελία συνεργάζεται με την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες για την επιβολή του νόμου και την αποτροπή χρήσης ψευδονομισμάτων μέσω αυστηρών κυρώσεων.