Παίξτε σκάκι με έναν παγκόσμιο πρωταθλητή

Παίξτε σκάκι με έναν παγκόσμιο πρωταθλητή

Ο Magnus Carlsen «μπαίνει» στο iPhone και υπόσχεται πολύωρες παρτίδες.

Το ότι μπορούμε να παίξουμε σκάκι με τον νεαρό παγκόσμιο πρωταθλητή Magnus Carlsen από το κινητό μας, είναι από μόνο του είδηση. Άλλωστε, αυτό που απαιτείται είναι μονάχα είναι ένα iPhone και μια εφαρμογή.

Πρόκειται για το δημιούργημα της Play Magnus AS, μιας νορβηγικής εταιρείας που ο ίδιος ο Carlsen δημιούργησε, λανσάροντας το δωρεάν app της στο Apple App Store.

Η εφαρμογή αυτή –λέει ότι- αντιγράφει τον τρόπο παιχνιδιού του Carlsen. Οι χρήστες επιλέγουν το επίπεδο δυσκολίας, το οποίο βασίζεται στην ηλικία του παγκόσμιου πρωταθλητή! Το στάδιο των αρχάριων αντιστοιχεί στον πεντάχρονο ψηφιακό Carlsen!

Διαβάστε ακόμη: Τι συμβαίνει με το Flappy Bird;

Πριν από τη νίκη του εναντίον του Vishy Anand που τον ανέβασε στην κορυφή του κόσμου τον περασμένο Νοέμβριο, ο 23χρονος Carlsen είχε μετατραπεί σε ένα είδος πρεσβευτή της νεολαίας.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του τον περασμένο μήνα στην Silicon Valley έπαιξε σκάκι με παιδιά και απάντησε σε πολλές ερωτήσεις, όπως το πώς καταπολεμά το άγχος πριν τους αγώνες.

Το στοίχημα που έχει τώρα να κερδίσει ο νεαρός παγκόσμιος πρωταθλητής είναι να καταφέρει μέσω της εφαρμογής του να μετατρέψει ένα μάλλον «κρύο» και «απρόσωπο» παιχνίδι, όπως είναι μια παρτίδα σκάκι εναντίον ενός υπολογιστή, σε κάτι πιο άμεσο και ανθρώπινο.