Πήραν «φωτιά» τα smartphones

Πήραν «φωτιά» τα smartphones

Ο ερχομός του Fire Phone από την Amazon είναι σημαντική είδηση για πολλούς λόγους. 

Μπορεί να μην είναι έκπληξη, καθώς εδώ και καιρό η Amazon το είχε ανακοινώσει επίσημα, ωστόσο, ο ερχομός του Fire Phone στην αγορά των smart phones είναι μια σημαντική είδηση για αρκετούς λόγους.

Στην παρουσίαση, η οποία έγινε στο Seattle, όπου βρίσκεται και η έδρα της Amazon, o Τζεφ Μπέζος, έδειξε ένα τηλέφωνο με οθόνη 4,7 ιντσών, η οποία έχει δυνατότητα απεικόνισης 3D εικόνων, τετραπύρηνο επεξεργαστή στα 2,2 GHz, 2 GB RAM και πίσω κάμερα ανάλυσης 13 megapixel.

Η συσκευή είναι σχεδιασμένη με στόχο τη χρήση κυρίως σε multimedia εφαρμογές και θα συνοδεύεται με υπηρεσία αποθήκευσης φωτογραφιών απεριόριστης χωρητικότητας, ενώ επιπλέον ενσωματώνει και ξεχωριστό κουμπί για να γίνεται εκκίνηση της εφαρμογής λήψης φωτογραφιών.

Μια από τις αξιοπρόσεκτες εφαρμογές που θα είναι εγκατεστημένες στη συσκευή, επιτρέπει στο χρήστη να σκανάρει αντικείμενα, τραγούδια και τηλεοπτικές σειρές και στη συνέχεια με ένα κουμπί έχει τη δυνατότητα να αγοράσει από το κατάστημα της Amazon ότι έχει σκανάρει. Σύμφωνα με την Amazon, η εφαρμογή Firefly μπορεί να αναγνωρίσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια αντικείμενα.

Εκθειάζοντας τις 3D δυνατότητες, ο Μπέζος παρουσίασε μια εφαρμογή χαρτών, η οποία συνοδεύει τη συσκευή, δείχνοντας ουρανοξύστες να ξεπηδούν μέσα από την οθόνη του κινητού προσομοιάζοντας τη διάσταση του ύψους. Όπως και το Kindle, το Fire θα χρησιμοποιεί μια διαμορφωμένη έκδοση του λειτουργικού Android.

Προσωρινά, το Fire θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά από την AT&T στην τιμή των 200 δολαρίων για την έκδοση των 32 GB με διετές συμβόλαιο και στα 300 δολάρια για την έκδοση των 64 GB.

Η Amazon προικίζει το Fire και με μια συνδρομή διάρκειας ενός έτους στην υπηρεσία music streaming Amazon Prime, την οποία ανακοίνωσε πρόσφατα. Η διάθεση του Fire θα ξεκινήσει στις 25 Ιουλίου.

Πηγή: digi1.gr

Διαβάστε ακόμη: 

Το νέο τηλέφωνο της Amazon φτιάχτηκε για shopping