Πωλήσεις πολλών μηδενικών για Samsung και Apple

Πωλήσεις πολλών μηδενικών για Samsung και Apple

Εκατομμύρια κομμάτια των δύο τεχνολογικών εταιρειών πωλήθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η κούρσα μεταξύ Apple και Samsung για την κυριαρχία στις παγκόσμιες αγορές συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Τα προϊόντα τους θεωρούνται από τα πλέον ελκυστικά στα ράφια των καταστημάτων ηλεκτρονικών ειδών, με τα κινητά και τα tablets τους να γίνονται ανάρπαστα λίγες ώρες μετά την κυκλοφορία τους.

Από το 2010 η Apple έχει πουλήσει συνολικά πάνω από 170 εκατομμύρια iPads, αποκάλυψε η ίδια η εταιρεία την ημέρα της παρουσίασης της νέας ταμπλέτας της, ενώ το τρίτο τρίμηνο του 2013 πούλησε 31 εκατομμύρια iPhones.

Διαβάστε ακόμη: Δείτε το «θηρίο» tablet της Panasonic (video)

Την ίδια στιγμή η Samsung έκανε γνωστό μέσω δημοσιευμάτων ότι οι πωλήσεις των Galaxy S4 ξεπέρασαν μέσα σε έξι μήνες τα 40 εκατομμύρια «κομμάτια», με τα πρώτα 10 εκατομμύρια να πωλούνται σε 30 μόλις μέρες.

Το νέο Galaxy S4 παρουσιάστηκε στα τέλη Απριλίου ενώ τα δύο νέα iPhone και το καινούριο iPad παρουσιάστηκαν στο κοινό πριν από περίπου ένα μήνα σε δύο διαφορετικές «τελετές».

Με το έντονο δικαστικό παρελθόν μεταξύ τους να είναι ακόμη νωπό, και το γενναίο άνοιγμα της Apple στην προνομιακή για την Samsung ασιατική αγορά, η κούρσα των «έξυπνων» συσκευών θα συνεχίσει να γνωρίζει νέες καινοτόμες ιδέες στις μικρές ή τις μεγάλες οθόνες αφής, συναρπάζοντας τους απανταχού φίλους των «gadget».