«Πολυξένη»: To εναλλακτικό κόσμημα στην καθημερινότητα της σύγχρονης γυναίκας

«Πολυξένη»: To εναλλακτικό κόσμημα στην καθημερινότητα της σύγχρονης γυναίκας

Τα κοσμήματα που εμπνεύστηκε και δημιούργησε η Νίτσα Μάγγου συνδυάζουν την αγάπη για τη ζωή, την πίστη στη γυναίκα και τον σεβασμό  στην τέχνη.

Η δημιουργός της συλλογής κοσμημάτων «Πολυξένη» μέσα από την άποψή της ότι πολύτιμο είναι ό,τι δημιουργείται με αγάπη, έμπνευση και προσωπική έκφραση βάζει το εναλλακτικό κόσμημα με ιδιαίτερη οπτική στην καθημερινότητα της σύγχρονης γυναίκας ως προέκταση της προσωπικότητάς της. Εκείνο που φαίνεται πως την ενδιαφέρει είναι να απομυθοποιήσει το κόσμημα και να το μετατρέψει σε ένα απαραίτητο συμπλήρωμα της ενδυματολογικής εικόνας της γυναίκας, καθώς και στο πιο δυνατό σημείο της αισθητικής της πρότασης.

«Η αγάπη για τη ζωή, η πίστη στη γυναίκα και ο σεβασμός στην τέχνη είναι το δυνατό τρίπτυχο που με οδήγησε στη δημιουργία κοσμημάτων με ζωή, πλαστικότητα, χρώμα, αυθεντικότητα και κυρίως αντισυμβατικότητα» αναφέρει η Νίτσα Μάγγου.

Η αρμονία σε απόλυτη σχέση με την εκκεντρική διάθεση δημιουργούν κοσμήματα εξαιρετικής αισθητικής, στα οποία αποτυπώνονται ο δυναμισμός μαζί και η ευαισθησία της δημιουργού. «Χρησιμοποιώ γενναιόδωρα όσα υλικά μου παρέχει ο πολυχώρος της φύσης και το σεντούκι των αναμνήσεων. Πέτρες θαλάσσης και ημιπολύτιμες πέτρες, ξύλα θαλάσσης και μετάξια, σύρματα και μέταλλα, δέρματα κορδόνια και κλωστές, βελούδα και δαντέλες» προσθέτει.

Έτσι οι ζωγραφισμένες κολοκύθες συναντούν τον τσαλακωμένο ή καμένο χαλκό, οι μεταξωτές κορδέλες, κομμένες και ραμμένες στο χέρι από την ίδια τη δημιουργό με φανερά και σκόπιμα έντονες τις βελονιές (κάθε βελονιά και μια ευχή, ένα όνειρο, μια εικόνα, μια έγνοια, ένα ταξίδι, ένας συλλογισμός , μια σκέψη, ένα συναίσθημα) αγκαλιάζουν άλλοτε τρυφερά κι άλλοτε δυναμικά τα ξύλα της θάλασσας ή τα κεραμικά στοιχεία ή τις ημιπολύτιμες πέτρες.

Εντυπωσιακά στο βαθμό της αυθεντικότητας με την ακατέργαστη αλήθεια του φυσικού υλικού τα χρώματα της γης και της φωτιάς, μαζί το πάθος και η γείωση δημιουργούν εικόνες θαρρείς από πίνακες ζωγραφικής σύμφωνα και με την κριτική ματιά όσων επισκέφτηκαν τις κατά καιρούς εκθέσεις της σε φιλόξενους εικαστικούς χώρους.

Δείτε περισσότερα για τη σειρά κοσμημάτων ΕΔΩ

Δείτε κάποιες ενδεικτικές φωτογραφίες:

1/8