Πώς η Snapchat φλερτάρει τους προγραμματιστές της Uber

Πώς η Snapchat φλερτάρει τους προγραμματιστές της Uber

Κρυφά μηνύματα και geolocation επιστρατεύει η υπηρεσία μηνυμάτων για να κάνει τα στελέχη της Uber να αλλάξουν...στέγη.

Στο άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον της Silicon Valley οι εταιρείες δεν διστάζουν καθόλου να διεκδικούν η μία τα στελέχη της άλλης, αν κρίνουν ότι τους χρειάζονται. Και μερικές από αυτές το κάνουν με ευφάνταστους τρόπους που αγγίζουν τα όρια της παρακολούθησης.

Χρήστες του Snapchat που τράβηξαν φωτογραφίες κοντά στα κεντρικά γραφεία της Uber, είδαν να εμφανίζεται στο κινητό τους ένα μήνυμα που έλεγε «Σε θυμώνει αυτό το μέρος μέχρι τρέλας;», μαζί με μια σημείωση να επικοινωνήσουν με το website προσλήψεων της Snapchat, και δίπλα το γνωστό φαντασματάκι-λογότυπο.

Το μήνυμα-φίλτρο εμφανίζεται μόνο αν η συσκευή βρίσκεται πολύ κοντά στα κεντρικά της Uber. Στελέχη της Snapchat δήλωναν στον Τύπο πως αυτό είναι ένας πρωτότυπος και διασκεδαστικός τρόπος να προσεγγίσουν υποψηφίους. Το ενδιαφέρον στην περίπτωση των δύο εταιρειών είναι πως έχουν κάποιους κοινούς επενδυτές, τη Benchmark Capital και την Kleiner Perkins Caufield & Byers, γεγονός που σημαίνει πως το «κλέψιμο» στελεχών δεν θα είναι ούτε έντονο, ούτε χωρίς κανόνες.

Πώς λειτουργεί το μήνυμα-φίλτρο; Η εταιρεία το περιγράφει ως «ειδικά overlays που ενεργοποιούνται μόνο σε συγκεκριμένες γεωγραφικές τοποθεσίες. Ορίστε εσείς το σημείο και στη συνέχεια ανεβάστε μια εικόνα».

Η αξία της Snapchat υπολογίζεται σε $19 δισ. ενώ ο τελευταίος γύρος χρηματοδότησης της Uber την έφερε στα $40 δισ., κάνοντάς της μια από τις πολυτιμότερες μη εισηγμένες εταιρείες στον κόσμο.