Πώς να οργανώσετε τις διακοπές σας τη τελευταία στιγμή

Πώς να οργανώσετε τις διακοπές σας τη τελευταία στιγμή

Αποφασίσατε στο παρά πέντε να κάνετε διακοπές; Μην αγχώνεστε. 

Εκεί που είχατε πάρει απόφαση πως δε θα πάτε φέτος διακοπές, ήρθε σαν δώρο εξ ουρανού η πολυπόθητη άδεια; Εάν ναι και τώρα δε ξέρετε πως να οργανώσετε τελευταία στιγμή τις διακοπές σας έχουμε για εσάς πέντε απλά βήματα που θα σας διευκολύνουν και θα σας λύσουν τα χέρια.

Αποφύγετε τις «ώρες αιχμής»

Πηγαίντε εκεί που δε πηγαίνουν τα πλήθη. Δηλαδή, επιλέξτε το αστικό κέντρο τα Σαββατοκύριακα όταν οι περισσότεροι επιλέγουν να εγκαταλείψουν την πόλη και προτιμήστε τις τουριστικές περιοχές τις καθημερινές.

Επιλέξτε μεγάλες πόλεις για το καλοκαίρι 

Ένα ταξίδι σε μεγάλες πόλεις όπως το Λονδίνο ή το Παρίσι μπορεί να είναι εκπληκτικές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Το γεγονός πως οι περισσότεροι θα επιλέξουν να φύγουν για κάποια νησιωτική χώρα κάνει πιο πιθανό το ενδεχόμενο να κάνετε πολύ καλά deals στο κλείσιμο ξενοδοχείων κλπ.

Κλείστε το ξενοδοχείο εγκαίρως

Προσοχή… εγκαίρως – όχι υπερβολικά πιο πριν. Έρευνες του Stayful έχουν δείξει πως βρίσκουν τις καλύτερες προσφορές όταν κλείνουν δωμάτια μια βδομάδα πριν την αναχώρηση. Εάν προσπαθήσετε να κλείσετε το δωμάτιο πολύ πιο νωρίς, δεν υπάρχει λόγος να σας κάνουν καλύτερη τιμή. Ενώ όσο τους μένουν διαθέσιμα δωμάτια, τόσο θα ρίχνουν τις τιμές τους.

Προσπαθήστε να συμπεριλάβετε το βράδυ της Κυριακής στη διαμονή σας

Το βράδυ της Κυριακής είναι η πιο «ήρεμη» ημέρα της εβδομάδας και η ημέρα που συνήθως τα ξενοδοχεία προσφέρουν κατά κανόνα χαμηλότερες τιμές.

Αφήστε άλλους να κάνουν τις διαπραγματεύσεις

Κοινώς… τα παζάρια. Αν ντρέπεστε να ζητήσετε να σας κάνουν μια καλύτερη τιμή στο δωμάτιο, βάλτε κάποιον άλλον να το κάνει. Σχεδόν πάντα οι ξενοδόχοι κάνουν καλύτερη τιμή, γιατί να χάσετε την ευκαιρία;

Καλές διακοπές.

Διαβάστε ακόμα:

Τι να προσέξετε στις διακοπές σας

Διακοπές για… εναλλακτικούς

Τα καλύτερα νησιά του κόσμου για διακοπές