Προχωρούν δύο διεθνείς διαγωνισμοί από το ΤΑΙΠΕΔ

Προχωρούν δύο διεθνείς διαγωνισμοί από το ΤΑΙΠΕΔ

Προς αξιοποίηση δύο ολυμπιακά ακίνητα και μία παραθαλάσσια έκταση στην περιοχή της Ερμιόνης.

Εντός του δ’ τριμήνου της χρονιάς πρόκειται να ολοκληρωθούν οι δύο διεθνείς διαγωνισμοί που προκήρυξε το ΤΑΙΠΕΔ και αφορούν ο ένας δύο ολυμπιακά ακίνητα και ο άλλος μια παραθαλάσσια έκταση στην Ερμιόνη.

Στόχος του ΤΑΙΠΕΔ για τα δύο ολυμπιακά ακίνητα -το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκόπουλου και το Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου- είναι η αξιοποίηση των δύο αυτών ακινήτων, που μεταβιβάστηκαν πρόσφατα στο Ταμείο και επί δέκα έτη υποαξιαποιούνται ή έχουν εγκαταλειφθεί. Η αξιοποίηση αναμένεται να γίνει μέσω μακροχρόνιων παραχωρήσεων και διατήρησης των υφιστάμενων αθλητικών χρήσεων, ώστε να δημιουργηθούν σύγχρονες αθλητικές υποδομές που θα συμβάλλουν άμεσα στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών. Εκτός δε του προσδοκώμενου οικονομικού ανταλλάγματος, θα υπάρξει εξοικονόμηση πόρων από την επιβάρυνση με υψηλά κόστη συντήρησης.

Ως προς το παραθαλάσσιο ακίνητο, έκτασης 170 περίπου στρεμμάτων, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Σαμπάριζα της Ερμιόνης, σκοπός είναι η ανάπτυξη τουριστικού παραθεριστικού χωριού.

Διαβάστε ακόμη:

Τρία φιλέτα της «Αττικής Ριβιέρας» περνάνε στο ΤΑΙΠΕΔ

Fast Track για 12 επενδύσεις ύψους 7 δισ. ευρώ