Πρώην στέλεχος της Goldman Sachs υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ;

Πρώην στέλεχος της Goldman Sachs υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ;
Photo:

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Steven Mnuchin είναι η επιλογή του Ντόναλντ Τραμπ.

Ένα πρώην στέλεχος της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs αναμένεται να είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τους Financial Times, o Steven Mnuchin αποτελεί την επιλογή του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς ήταν βασικός του συνεργάτης στη προεκλογική εκστρατεία του.

Ο Mnuchin, ο οποίος αποχώρησε από την Goldman πριν από 15 χρόνια για να γίνει παραγωγός ταινιών στο Χόλυγουντ, είναι επιχειρηματικός συνεργάτης του Τραμπ εδώ και πολύ καιρό, και τον στήριξε τόσο στους προκριματικούς των Ρεπουμπλικάνων όσο και στην προεκλογική του εκστρατεία, ως οικονομικός διευθυντής.

Η επιλογή του Mnuchin αποτελεί μια ακόμα ένδειξη πως ο Τραμπ επιλέγει πλούσιους, πιστούς οπαδούς του, για να ηγηθούν του οικονομικού του επιτελείου. Υπουργός Εμπορίου στην κυβέρνηση Τραμπ αναμένεται να οριστεί ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Wilbur Ross.

Η επιλογή τραπεζιτών της Wall Street για κορυφαίες θέσεις στη νέα κυβέρνηση φαίνεται να πηγαίνει «κόντρα» στην προεκλογική ρητορική του Τραμπ, ο οποίος είχε βάλλει κατά των δεσμών της Χίλαρι Κλίντον με πολυεθνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, και ιδιαίτερα με την Goldman Sachs.

Όμως, τόσο ο Mnuchin όσο και ο Ross είχαν στηρίξει από νωρίς την υποψηφιότητα του Τραμπ, και η επιλογή τους θα έστελνε ξεκάθαρο σήμα πως ο νεοεκλεγείς πρόεδρος σκοπεύει να προωθήσει κάποιες από τις πιο αμφιλεγόμενες προτάσεις πολιτικής του, μεταξύ των οποίων οι μειώσεις στην εταιρική φορολογία και ο περιορισμός των ρυθμίσεων που επιβλήθηκαν στον χρηματοοικονομικό κλάδο μετά την κρίση.

Ο Mnuchin αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

H CIA αποκαλεί τον Τραμπ «τρελό» εάν ακυρώσει τη συμφωνία με το Ιράν