Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ σε δύο νέες δημοσκοπήσεις

Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ σε δύο νέες δημοσκοπήσεις

Η διαφορά της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη Νέα Δημοκρατία κυμαίνεται μεταξύ 5% και 3,1%.

Την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της Κυριακής με διεύρυνση της διαφοράς στην παράσταση νίκης, αλλά με μείωση της διαφοράς σε σχέση με τη ΝΔ, δείχνει η έρευνα της Public Issue που δημοσιεύει η Αυγή της Κυριακής. Παρά τη μείωση των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, η αυτοδυναμία παραμένει εφικτή, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 5% και 144 έδρες.

Η έρευνα διαπιστώνει άνοδο για το ΚΚΕ (2%), και τη Χρυσή Αυγή(1%) αλλά και για ΝΔ, ΔΗΜ.ΑΡ, ΚΙΔΗΣΟ, ΛΑΟΣ (από 0,5% έκαστος) σημειώνεται συνολική αύξηση στα δεξιά και ακροδεξιά κόμματα και στασιμότητα για το Ποτάμι και Ανεξάρτητους Έλληνες.

Από την παράσταση νίκης, η οποία διευρύνεται ακόμη περισσότερο υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, ΤΟ 70% πιστεύει ότι θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ,

Επίσης εκτιμάται ότι η νέα Βουλή θα έχει σίγουρα 6 κόμματα και πιθανότατα 7, ενδεχομένως δε 8 ή 9 κόμματα.

Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ σε δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research
Προβάδισμα 3,1 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για το Βήμα της Κυριακής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ  συγκεντρώνει 31,2% έναντι της ΝΔ που καταγράφει ποσοστό 28,1%. Ακολουθούν το Ποτάμι με 5,4%, το ΠΑΣΟΚ με 5%, το ΚΚΕ με 4,9%, η Χρυσή Αυγή με 4,7%.

Ακολουθούν:

ΑΝΕΛ 2,7%,
Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών 2,7%
Άλλο κόμμα 3,6%
Λευκό/άκυρο 2,1%
Αδιευκρίνιστη ψήφος 9,6%

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς από το 42,6% των ερωτηθέντων, έναντι 37,3% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας. Κανένας από τους δύο απαντά το 18%.

Το 61% των ερωτηθέντων επιθυμεί το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Ακολουθούν η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι (36,1%), αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (35,6%), κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ (30,6%), κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι (29,4%), αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ (26,1%), κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (26%), κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ (22,3%).

Στο ερώτημα «τι σας φοβίζει περισσότερο», το 42% απαντά η πιθανότητα οικονομικής περιπέτειας αν βγει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 40,1% απαντά η συνέχιση της λιτότητας αν βγει πρώτη η ΝΔ.