To πρώτο tablet της Nokia με λειτουργικό Windows

To πρώτο tablet της Nokia με λειτουργικό Windows

Το Lumia 2520 παρουσίασε στο κοινό η φιλανδική εταιρεία. 

Η Nokia παρουσίασε σήμερα το πρώτο της tablet με λειτουργικό Windows tablet, το Lumia 2520. Το νέο tablet έχει οθόνη 10,1 ιντσών και τρέχει το λειτουργικό Windows RT 8.1, μια ειδική έκδοση των Windows 8. Η έκδοση προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για tablets και είναι ευθέως ανταγωνιστικό του Android της Google και του iOS της Apple. Η οθόνη του Lumia 2520 έχει τη δυνατότητα αναπαραγωγής video 1080p HD και είναι σχεδιασμένη να αποδίδει αρκετά καλά σε απευθείας έκθεση σε φως.

Το Lumia 2520 διαθέτει ένα προαιρετικό κάλυμμα για το πληκτρολόγιο του, το πληκτρολόγιο διαθέτει ενσωματωμένη μπαταρία, η οποία δίνει πέντε ώρες επιπλέον λειτουργίας. Επίσης διαθέτει κάμερα 6.7 MP στο πίσω μέρος για τη λήψη φωτογραφιών και κάμερα 2 MP HD στο μπροστινό μέρος για video-κλήσεις.

Διαβάστε ακόμη: Η Nokia «τρέχει» με Adidas

Αντίθετα με τα tablets που διαθέτουν την πλήρη έκδοση των Windows 8, το Lumia 2520 θα τρέχει μόνο εφαρμογές οι οποίες είναι βελτιστοποιημένες για το νέο λειτουργικό σύστημα. Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης δε θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει παλαιότερες εφαρμογές σχεδιασμένες για τα Windows 7 ή άλλα λειτουργικά.

Το νέο tablet της Nokia είναι άμεσα ανταγωνιστικό ως προς το Surface 2 της Microsoft, η οποία και βρίσκεται στη διαδικασία της εξαγοράς όλων των συσκευών και των υπηρεσιών της Nokia.

Το Lumia 2520 θα κυκλοφορήσει σε τρία χρώματα: κόκκινο, λευκό, μπλέ ή μαύρο . Η Nokia δεν έκανε ακόμη γνωστό πότε θα λανσάρει το προϊόν στην αγορά, ούτε πόσο θα κοστίζει.

Microsoft: Φιλοδοξεί να «χτυπήσει» τα iPad με τις ταμπλέτες Surface