Ράλι 40% για τις τιμές του πετρελαίου

Ράλι 40% για τις τιμές του πετρελαίου

Η τιμή του «μαύρου χρυσού» βρίσκεται 40% πάνω από τα χαμηλά του 2016.

 

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν τη Δευτέρα, επεκτείνοντας το ράλι των τελευταίων εβδομάδων. Όπως επισημαίνει ο Μπεν Λεμπράν, αναλυτής αγορών της OptionsXpress, φαίνεται πως σε αυτό το στάδιο το πετρέλαιο έχει «χτίσει» μία σταθερή κατώτατη τιμή, κοντά στα 30 δολάρια, και ίσως τη δούμε να φτάνει και μέχρι τα 40 δολάρια σε κάποιο σημείο. Η μακροοικονομική εικόνα λαμβάνει υπόψη όλες τις γωνιές του πλανήτη και σε αυτές η κατάσταση φαίνεται να βελτιώνεται».

Οι αναλυτές εξηγούν πως τα ενθαρρυντικά επιμέρους στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ έδωσαν ώθηση στις αγορές την Παρασκευή και νωρίς τη Δευτέρα, όμως η προσοχή όλων στρέφεται στην Κίνα όπου το Εθνικό Λαϊκό Κοινοβούλιο θα έχει αυτή την εβδομάδα την ετήσια σύνοδό του.

Την ίδια ώρα, οι αναλυτές εξηγούν πως η παραγωγή πετρελαίου στις χώρες εκτός ΟΠΕΚ έχει μειωθεί για πρώτη φορά σε διάστημα τριών ετών. Παρά τις πρόσφατες αυξήσεις των τιμών και τις εν γένει πιο αισιόδοξες προοπτικές, οι αναλυτές προειδοποιούν πως ίσως η βελτίωση είναι παροδική.