Σαμαράς: «Απομακρυνόμαστε από την κρίση»

Σαμαράς: «Απομακρυνόμαστε από την κρίση»

Για στροφή της οικονομίας κάνει λόγο ο πρωθυπουργός - «Θα ξεκινήσει η συζήτηση» για την ελάφρυνση του χρέους, δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών.

«Η σημερινή επίσημη ανακοίνωση του πλεονάσματος, πιστοποιεί τη μεγάλη στροφή που πετυχαίνει η Ελληνική Οικονομία, χάρη στις θυσίες όλων των Ελλήνων. Απομακρυνόμαστε σιγά σιγά από την κρίση και θεμελιώνουμε το μέλλον της Νέας Ελλάδας», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά τη σημερινή ανακοίνωση για τη διαμόρφωση πρωτογενούς πλεονάσματος σχεδόν 3,4 δισ. ευρώ για τον προϋπολογισμό.

«Μετά από τέσσερα πολύ δύσκολα χρόνια η Ελλάδα στάθηκε όρθια, στα πόδια της, και ατενίζουμε το μέλλον πια, με πολύ μεγαλύτερη αισιοδοξία», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη συνάντηση που είχει με τον πρωθυπουργό.

Ερωτηθείς αν ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ο κ. Στουρνάρας απάντησε «όλα τα άλλα, όπως ξέρετε, είναι κανονισμένα στις συμφωνίες που έχουμε κάνει. Θα ξεκινήσει η συζήτηση και θα δούμε πότε θα τελειώσει. Σημασία έχει ότι πετύχαμε το πρωτογενές πλεόνασμα ότι πηγαίνουμε πολύ καλά. Αυτό έχει σημασία». Σε άλλη ερώτηση για το ποια θα είναι η ελληνική πρόταση απάντησε: «Θα δούμε». 

Βενιζέλος: Επίτευγμα του ελληνικού λαού η ανακοίνωση της Eurostat
«Η σημερινή ανακοίνωση της Eurostat για το πρωτογενές πλεόνασμα επιβεβαιώνει το πολύ μεγάλο επίτευγμα του ελληνικού λαού, αποτέλεσμα των μεγάλων θυσιών του. Με το πλεόνασμα και την επιστροφή στις αγορές, βγαίνουμε από την κρίση και επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Κάποιοι, όμως, λυπούνται αντί να χαίρονται. Αυτά συνδέονται με την ανεργία και με το εισόδημα του πολίτη. Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση, το δημοσιονομικό έλλειμμα είναι εντυπωσιακά χαμηλό και το επόμενο βήμα είναι η επισημοποίηση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Διαβάστε ακόμη:

ΣΥΡΙΖΑ: Το πρωτογενές πλεόνασμα δεν λύνει το ζήτημα του χρέους

Η Eurostat επιβεβαίωσε το πλεόνασμα, σειρά των εταίρων μας

Η τρόικα υπολογίζει αλλιώς το πρωτογενές πλεόνασμα

Η Ελλάδα ανοίγει το ζήτημα ελάφρυνσης του χρέους