Σαμαράς: O Γιούνκερ είναι η καλύτερη επιλογή για την Ευρώπη

Σαμαράς: O Γιούνκερ είναι η καλύτερη επιλογή για την Ευρώπη

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον Γιούνκερ ως ένα παθιασμένο ευρωπαϊστή που μπορεί να γεφυρώσει διαφορές.

Την εκτίμηση του στο πρόσωπο του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς στη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής, όπου ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup πήρε το χρίσμα για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είναι ένας παθιασμένος ευρωπαϊστής που μπορεί να γεφυρώσει διαφορές. Είναι ένας ρεαλιστής πολιτικός που γνωρίζει πολύ καλά την Ευρώπη και τα προβλήματά της, έχει βαθιά γνώση των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων και δεσμεύεται να βοηθήσει τους Ευρωπαίους πολίτες» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι η υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο πρόσωπο του Ζ. Κ. Γιούνκερ είναι πολύ σημαντική εξέλιξη. και τόνισε ότι εκ μέρους της Ελλάδας ψήφισε υπέρ του κ. Γιούνκερ, διότι, όπως είπε, «είναι η καλύτερη επιλογή για την Ευρώπη».

Εξάλλου, ερωτηθείς για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έκανε η Ελλάδα στο δημοσιονομικό σκέλος, προωθώντας παράλληλα τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Υπογράμμισε, επίσης, ότι παράλληλα με την προώθηση των μεταρρυθμίσεων χρειάζεται επειγόντως η τόνωση της ανάπτυξης με βιώσιμο τρόπο. «Σταθερότητα και ανάπτυξη είναι δύο στόχοι που μπορούν να επιτευχθούν παράλληλα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε ακόμη: 

Κάμερον: «Μαύρη μέρα για την Ευρώπη»

Πήρε το «χρίσμα» για την προεδρία της Κομισιόν ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ

«Άριστα» από τους Ευρωπαίους στην Ελλάδα για την προεδρία της Ε.Ε.