Σε εκτελέσεις αιχμαλώτων στη Συρία προχώρησε το «Ισλαμικό Κράτος»

Σε εκτελέσεις αιχμαλώτων στη Συρία προχώρησε το «Ισλαμικό Κράτος»

Οι τζιχαντιστές ανήρτησαν στο διαδίκτυο εικόνες βασανισμών και εκτελέσεων δεκάδων στρατιωτών από την αεροπορική βάση που κατέλαβαν.

Στη δημοσιότητα έδωσαν σήμερα οι τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους», μέσω λογαριασμών τους στο Twitter, νέες φωτογραφίες βασανισμών και εκτελέσεων, αυτήν τη φορά δεκάδων Σύρων στρατιωτών που ανήκαν στο προσωπικό της αεροπορικής βάσης της Τάμπκα στη βόρεια Συρία, την οποία κατέλαβαν πριν τέσσερις ημέρες οι τζιχαντιστές.

«Δεκάδες Σύροι στρατιώτες, οι οποίοι αιχμαλωτίσθηκαν ενώ διέφευγαν προς την Εσράγια της επαρχίας Χάμα, μετά την κατάληψη από το Ισλαμικό Κράτος της αεροπορικής βάσης τους στην Τάμπκα, εκτελέσθηκαν από τους τζιχαντιστές τη νύκτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη», δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κάνοντας λόγο για τουλάχιστον 200 νεκρούς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, 1.400 στρατιώτες υπερασπίζονταν τη βάση της Τάμπκα, η οποία κατελήφθη την Κυριακή από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Στη διάρκεια των μαχών, σχεδόν 200 στρατιώτες σκοτώθηκαν και περίπου 700 κατάφεραν να φθάσουν σε τομείς που ελέγχονται από το καθεστώς.

Από τους 500 υπόλοιπους, ένα μέρος συνεχίζει να μάχεται στο αγρόκτημα Αζράουι, κοντά στη βάση της Τάμπκα, ένα άλλο κρύβεται και πολλές δεκάδες αιχμαλωτίσθηκαν τη χθεσινή νύκτα ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν μέσω της οδού των 50 χιλιομέτρων που διασχίζει την έρημο και οδηγεί στην τοποθεσία Εσράγια, στην επαρχία Χάμα, που βρίσκεται στα χέρια του καθεστώτος, διευκρίνισε ο Αμπντέλ Ραχμάν.

Σε λογαριασμούς τζιχαντιστών στο ίντερνετ, στους οποίουςγίνεται λόγος για την εκτέλεση 200 αιχμαλώτων, αναρτήθηκε βίντεο το οποίο εικονίζει νέους που φορούν σλιπ και περπατούν ξυπόλυτοι σε δρόμο στην έρημο πλαισιωμένοι από ένοπλους τζιχαντιστές, ένας από τους οποίους κρατάει τη σημαία της οργάνωσής του. Φωνάζουν «Ισλαμικό Κράτος» και άλλοι απαντούν «είναι αιώνιο».

Ιδιαίτερα ανησυχητικές είναι και οι φωτογραφίες που δείχνουν τον στρατιωτικό εξοπλισμό που κατέλαβαν στη συγκεκριμένη στρατιωτική βάση οι τζιχαντιστές, μεταξύ αυτών ρωσικής προέλευσης τεχνολογικά εξελιγμένα οπλικά συστήματα.

Εχθροπραξίες στα σύνορα του Λιβάνου
Νέες μάχες ξέσπασαν σήμερα μεταξύ του στρατού του Λιβάνου και μαχητών στο ανατολικό τμήμα της χώρας, τρεις εβδομάδες μετά τις αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών στην ίδια περιοχή, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας.

«Ένοπλοι πυροβόλησαν εναντίον μιας θέσης του στρατού τα ξημερώματα στην περιφέρεια της πόλης Άρσαλ, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Οι συγκρούσεις συνεχίζονταν και το μεσημέρι», σημείωσε η πηγή αυτή, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της. «Ο στρατός χρησιμοποιεί το πυροβολικό και πυραύλους τύπου Γκραντ», διευκρίνισε η ίδια.

Στις 2 Αυγούστου τζιχαντιστές από τη Συρία επιτέθηκαν εναντίον της Άρσαλ, μια πόλη που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Συρία, και από τις μάχες έχασαν τη ζωή τους 19 στρατιώτες και δεκάδες αντάρτες και πολίτες.

Οι τζιχαντιστές εξακολουθούν να κρατούν ομήρους 19 στρατιώτες και 15 αστυνομικούς, τους οποίους απήγαγαν στη διάρκεια μαχών και θέλουν να τους ανταλλάξουν με ισλαμιστές κρατούμενους.

Διαβάστε ακόμη:

ΟΗΕ: Εγκλήματα πολέμου από το «Ισλαμικό Κράτος» και τον Άσαντ

Άλλο ένα καίριο πλήγμα κατά του Άσαντ πέτυχε το «Ισλαμικό Κράτος»

Πώς η «μαύρη» αγορά πετρελαίου χρηματοδοτεί το «Ισλαμικό Κράτος»

ΗΠΑ: «Το Ισλαμικό Κράτος ξεπερνά όσα γνωρίζουμε»