Σε ποιους υποψηφίους ποντάρουν τα online τυχερά παιχνίδια για την προεδρία των ΗΠΑ

Σε ποιους υποψηφίους ποντάρουν τα online τυχερά παιχνίδια για την προεδρία των ΗΠΑ
A Secret Service officer mans his post on the roof of the White House is seen on October 29, 2008 in Washington, DC. AFP PHOTO/Karen BLEIER (Photo credit should read KAREN BLEIER/AFP/Getty Images)

Τι προβλέπουν τα στοιχήματα.

Τα online τυχερά παιχνίδια μπορεί να είναι σχεδόν νόμιμα στις ΗΠΑ, ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει τις offshore ιστοσελίδες να επιτρέπουν στο κοινό να στοιχηματίζουν για το ποιοι θα αγωνιστούν για την καρέκλα του Προέδρου των ΗΠΑ τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Από την πλευρά τους, οι oddsmakers είναι πεπεισμένοι ότι θα είναι ο Ντόναλντ Τραμ και η Χίλαρι Κλίντον.

Ειδικότερα, ο Τραμπ έχει κατά 71% πιθανότητα να κερδίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Election Betting Odds, η οποία χρησιμοποίησε δεδομένα από την onlinebetfair.com.

Από την άλλη, η Χίλαρι έχει 87% πιθανότητα να «σφραγίσει» τη θέση της στο Δημοκρατικό Κόμμα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα.

Αλλά τί γίνεται σχετικά με τις δημοσκοπήσεις;

Κατά μέσο όρο, οι έξι δημοσκοπήσεις των ειδησεογραφικών οργανώσεων δείχνουν ότι ο Τραμπ σημειώνει 33,2% ενώ η Χίλαρι 47,2%, μόλις πέντε βαθμούς μπροστά από τον Σάντερς.

Υπάρχει βέβαια μια τεράστια διαφορά μεταξύ των δημοσκοπήσεων και των αποδόσεων του καζίνο. Στη δεύτερη περίπτωση, το αποτέλεσμα προκύπτει αποκλειστικά από το ένστικτο του «τζογαδόρου».

To PaddyPower.com δίνει σήμερα στον Τραμπ 5/2 πιθανότητες να κερδίσει, ενώ η Κλίντον εξακολουθεί να είναι φαβορί, με 6/1 πιθανότητες νίκης. Πίσω τους μένει ο Σάντερς με 12/1 πιθανότητες.

Μεγάλα στοιχήματα για τη Κλίντον

Στο μεταξύ, το OddShark αναφέρει ότι οι αποδόσεις της Κλίντον για να κερδίσει το χρίσμα των Δημοκρατικών είναι τόσο μεγάλες, όπου ένα στοίχημα 100 δολαρίων θα αποφέρει μόνο επιπλέον δέκα δολάρια, ενώ το ίδιο στοίχημα για τον Τραμπ θα αποφέρει μόνο επιπλέον 25 δολάρια.

Εάν όμως είχαμε τώρα εκλογές το στοίχημα των 100 δολαρίων για την Κλίντον θα άξιζε 171,43 δολάρια και για τον Τραμπ 260 δολάρια.

Πολλοί άνθρωποι δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται ποια θα είναι η τελική ψηφοφορία και η αντίληψη, ιδιαίτερα σε δημόσια φόρουμ, έχει ένα ύπουλο τρόπο για να γίνει πραγματικότητα.