«Τέλος» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

«Τέλος» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Ο Σίμος Κακάλας παρουσιάζει ένα σκηνικό θέαμα υπερρεαλιστικής αυτογνωσίας.

Παραφράζοντας τον Νίτσε και την περίφημη φράση «ο Θεός είναι νεκρός», η ομάδα του Σίμου Κακάλα, στην πρώτη της συνεργασία με την Στέγη, παρουσιάζει ένα σκηνικό θέαμα επιστημονικής φαντασίας και υπερρεαλιστικής αυτογνωσίας, που θα μπορούσε να έχει τον υπότιτλο «ο πολιτισμός είναι νεκρός». Γιατί τα πάντα στο Τέλος διαδραματίζονται σε μια απέραντη χωματερή, ένα νεκροταφείο του ανθρώπινου πολιτισμού. Στην κορυφή του επιβιώνει, στα όρια της εξαθλίωσης, μια αγέλη ανθρώπων.

Μοιάζουν με άστεγους-κλοσάρ, είναι οι άθλιοι κλόουν-καρικατούρες, τα απομεινάρια ενός πλάσματος που κάποτε ονομαζόταν Άνθρωπος. Κάνουν ιδιότυπες τελετές που έχουν σχέση με την τροφή, την οποία δεν βρίσκουν πια, χτυπούν την πόρτα του σύμπαντος χωρίς να παίρνουν ποτέ απάντηση από κανέναν κι ανασυνθέτουν τη χαμένη τους ταυτότητα από τα πράγματα που βρίσκουν στα σκουπίδια: μια σελίδα από τον Γλάρο του Τσέχοφ και μια άλλη από το Περιμένοντας τον Γκοντό του Μπέκετ, μια αφίσα της Μαντόνα κι ένα άχρηστο πλέον gadget, δυο φράσεις του Τένεσι Ουίλιαμς κι ένα απόφθεγμα του Τζέιμς Τζόυς. Με έμμεσες αναφορές στον τυφώνα Κατρίνα και την καταστροφή της Φουκουσίμα αλλά και στις ταινίες Stalker, Mad Max και Delicatessen, μια παράσταση-κιβωτός της μνήμης και της παράνοιας του 20ου αιώνα.

Διαβάστε ακόμη: Εφευρέσεις με γυναικείο στίγμα – Β’ Μέρος

Σκηνοθεσία: Σίμος Κακάλας
Σύνθεση κειμένων – Δραματουργική Επεξεργασία : Έλενα Μαυρίδου
Σκηνικά/Κοστούμια: Kenny MacLellan
Φωτισμοί: Περικλής Μαθιέλλης
Βοηθός Σκηνοθέτη/Βοηθός Δραματολόγος: Δημήτρης Καλακίδης

Παίζουν: Δήμητρα Κούζα, Έλενα Μαυρίδου Δήμητρα Λαρεντζάκη, Βαγγέλης Κρανιώτης, Βασίλης Παπαγεωργίου.

Από 13 -24 Νοεμβρίου 2013 (εκτός Δευτέρας & Τρίτης)

Παράλληλη δράση: Κυριακή 17 Νοεμβρίου

Μετά την παράσταση, συζήτηση του κοινού με τους συντελεστές.

Μικρή Σκηνή
Ώρα έναρξης: 21:00
Εισιτήρια: 18 € | Μειωμ. 10 € | Άνεργοι: 5€
Πληροφορίες παραστάσεων και τηλεφωνική πώληση εισιτηρίων: Tηλ.: 210 900 5 800 (Δε-Κυρ: 9:00-21:00)

Ηλεκτρονική πώληση εισιτηρίων:
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών για αγορά εισιτηρίων online με χρέωση της πιστωτικής σας κάρτας.