Σεντένο: Καμία ελάφρυνση χρέους πρωτού ολοκληρωθεί το πρόγραμμα

Σεντένο: Καμία ελάφρυνση χρέους πρωτού ολοκληρωθεί το πρόγραμμα
epa06367183 New president elect of Eurogroup, Portuguese Finance Minister Mario Centeno gives a press conference after he was elected as new president of Eurogroup at the European Council in Brussels, Belgium, 04 December 2017. New president of Eurogroup, Portuguese Finance Minister Mario Centeno replaces the outgoing President of the Eurogroup, former Dutch Finance Minister Jeroen Dijsselbloem. EPA/OLIVIER HOSLET

Ο Πορτογάλος πρόεδρος του Eurogroup στέλνει σαφές μήνυμα στην Αθήνα και καλεί τους ευρωπαϊκούς θεσμούς να βοηθήσουν την Ελλάδα.

Ο νέος πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του πως η Ελλάδα θα πρέπει πρώτα να ολοκληρώσει το υπάρχον πρόγραμμα στήριξης προτού υπάρξει οποιαδήποτε ρύθμιση του χρέους της.

«Η Ελλάδα πρέπει να ολοκληρώσει το υπάρχον πρόγραμμα προτού γίνει η παραμικρή ελάφρυνση στο υπέρογκο χρέος της», δήλωσε ο αντικαταστάτης του Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Μιλώντας στο δίκτυο CBNC ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών τόνισε πως εκκρεμούν ακόμη ορισμένα «ενδιάμεσα βήματα» στα οποία πρέπει να εστιάσει η ελληνική κυβέρνηση. Εξέφρασε ωστόσο την ελπίδα πως οι ελληνικές αρχές θα υλοποιήσουν όλα τα μέτρα, πετυχαίνοντας τους στόχους του προγράμματος.

«Έχουμε την καλή θέληση να το ολοκληρώσουμε μέχρι τα μέσα του 2018, τον Αύγουστο του 2018. Ελπίζουμε ότι οι ελληνικές αρχές θα συνεχίσουν την εξαιρετική δουλειά που έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια για να φέρουν εις πέρας όλα τα μέτρα και όλους τους στόχους του προγράμματος», δήλωσε ο Σεντένο και πρόσθεσε: «Και τότε, μπορούμε να επανέλθουμε στην ιδέα της αναδιάρθρωσης του χρέους με υπομονή. Αυτό που χρειάζονται οι θεσμοί τώρα είναι να στηρίξουν τις ελληνικές αρχές στη διαδικασία μετά τις μεταρρυθμίσεις».