Βολές Σημίτη κατά Καραμανλή και Παπανδρέου για το Μνημόνιο

Βολές Σημίτη κατά Καραμανλή και Παπανδρέου για το Μνημόνιο

«Η κυβέρνηση Παπανδρέου σιώπησε όταν έβλεπε το τσουνάμι να έρχεται», είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ευθύνες στην κυβέρνηση Καραμανλή ότι κατέστρεψε την χώρα με τους αλόγιστους διορισμούς της περιόδου 2004 – 2009, αλλά και στην κυβέρνηση Παπανδρέου, επειδή «όταν έβλεπε το τσουνάμι της κρίσης να έρχεται σιώπησε», επέρριψε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μιλώντας στο συμπόσιο για τα 39 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση Καραμανλή είπε ότι «δανείστηκαν χωρίς δισταγμό και πρόνοια από την Ευρώπη, εκμεταλλευόμενοι τα φτηνά επιτόκια, ενώ οι πρωτογενείς δαπάνες ξεπέρασαν τα κρατικά έσοδα από 2005 και μετά, για να κορυφωθούν το 2009 και να ξεπεράσει η Ελλάδα κάθε προηγούμενο, όπως και κάθε άλλη χώρα της ΕΕ».

Διαβάστε ακόμη: «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ»

Περνώντας στην συνέχεια στη διακυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ανησύχησε, πίστεψε ότι τα χρήματα μπορούν βρεθούν. «Σιωπήσαμε όταν βλέπαμε το τσουνάμι να έρχεται» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σημίτης είπε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει ολοκληρωτικά την επιρροή του στην κοινωνία, ενώ κάνοντας ιστορική αναδρομή ανέφερε ότι το 1974 το Κίνημα δημιουργήθηκε από ανθρώπους χωρίς εγωκεντρισμούς και βαρύγδουπα ονόματα.

Ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε ότι πρέπει να αρχίσει μια νέα εποχή, γιατί οι σημερινοί ταγοί φάνηκαν ανειλικρινείς απέναντι στους εαυτούς τους, αυτάρεσκοι για τα αξιώματα, τυφλοί και αδιάφοροι.

Φωτογραφία: Παντελής Σαΐτας