Συναγερμός στο Λονδίνο: Αυτοκίνητο έπεσε σε οδοφράγματα της βουλής

Συναγερμός στο Λονδίνο: Αυτοκίνητο έπεσε σε οδοφράγματα της βουλής
epa06948525 (FILE) - A file photograph showing the Houses of Parliament as seen from the London Eye in London, Britain, 31 January 2012 (re-issued 14 August 2018). Media reports on 14 August morning citing Scotland Yard state that a man has been arrested after crashing a car into the security barriers erected outside the Houses of Parliament in London. According to the reports several pedestrians have been injured in the incident which is investigated by police. EPA/ANDY RAIN *** Local Caption *** 50266338

Ως τρομοκρατικό γεγονός αντιμετωπίζεται το περιστατικό, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών.

Περαστικοί τραυματίσθηκαν σήμερα το πρωί όταν αυτοκίνητο έπεσε στις μπάρες ασφαλείας μπροστά από το κτίριο του Κοινοβουλίου στο κέντρο του Λονδίνου, ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία που συνέλαβε τον οδηγό. Την έρευνα ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

Το σημερινό περιστατικό μπροστά από το βρετανικό κοινοβούλιο αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό συμβάν σε αυτό το στάδιο, ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία στον λογαριασμό της στο Twitter.

Ο αρχηγός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της βρετανικής αστυνομίας Νιλ Μπασού ανακοίνωσε ότι το σημερινό συμβάν έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο φαίνεται ότι είναι σκόπιμη ενέργεια και αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό περιστατικό.

Ο συλληφθείς ύποπτος για τρομοκρατική δράση δεν έχει ταυτοποιηθεί, δεν είναι γνωστός στις αρχές και δεν συνεργάζεται με την αστυνομία.

«Εμοιαζε σαν σκόπιμη ενέργεια. Περπατούσα από την απέναντι πλευρά του δρόμου, άκουσα έναν θόρυβο και κάποιος φώναξε. Γύρισα και είδα ένα γκρι αυτοκίνητο να κινείται με μεγάλη ταχύτητα κοντά στις μπάρες, ίσως και επάνω στο πεζοδρόμιο. Ο άνθρωπος που οδηγούσε το αυτοκίνητο δεν βγήκε», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

«Στις 07.37 σήμερα ένα αυτοκίνητο συγκρούσθηκε με τις μπάρες μπροστά από το κοινοβούλιο. Ο οδηγός συνελήφθη από τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο. Πολλοί πεζοί τραυματίσθηκαν», ανακοίνωσε η αστυνομία στον λογαριασμό της στο Twitter.

Η αστυνομία διευκρίνισε ότι κανείς από τους τραυματίες δεν φέρει τραύματα που να θέτουν σε κίνδυνο την ζωή του και αρχικά δεν έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έστειλε μέσω του Twitter την σκέψη της προς τους τραυματίες και ευχαρίστησε τις βρετανικές υπηρεσίες για την άμεση ανταπόκρισή τους.

Ολόκληρη η περιοχή γύρω από το Γουέστμινστερ έχει αποκλεισθεί, ενώ κλειστός παραμένει ο ομώνυμος σταθμός του μετρό.