Συνάντηση Στουρνάρα – Βίζερ για τα προαπαιτούμενα της δόσης

Συνάντηση Στουρνάρα – Βίζερ για τα προαπαιτούμενα της δόσης

Ο πρόεδρος του Euro Working Group στην Αθήνα για την δόση του ενός δισ. ευρώ - "Αγκάθι" οι αμυντικές βιομηχανίες. 

Με τον πρόεδρο του Euro Working Group, Τόμας Βίζερ, έχει συνάντηση ο υπουργός Γιάννης Στουρνάρας με βασικό αντικείμενο τις τέσσερις προαπαιτούμενες δράσεις για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ (σχέδιο αναδιάρθρωσης αμυντικών βιομηχανιών και ΛΑΡΚΟ, πρόγραμμα διαθεσιμότητας δημοσίων υπαλλήλων, Κώδικας Δικηγόρων και αποπληρωμή οφειλών του Δημοσίου προς ΕΥΔΑΠ- ΕΥΑΘ).

Υπενθυμίζεται ότι το Euro Working Group είναι αρμόδιο για την καταβολή της δόσης, η οποία, σημειωτέον, εκκρεμεί από τον περασμένο Ιούλιο. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, το κύριο πρόβλημα μεταξύ των τεσσάρων προαπαιτούμενων είναι το ζήτημα των αμυντικών βιομηχανιών και, εκτός απροόπτου, αύριο θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής της τρόικας.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, στο τραπέζι της συνάντησης τίθενται και τα νέα μέτρα τα οποία ζητεί η τρόικα και σύμφωνα με τους δανειστές ανέρχονται σε 2 δισ. ευρώ, και πρέπει να ενσωματωθούν στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού.

Στόχος της ελληνικής πλευράς, είναι μια συμφωνία με τους δανειστές και λύση στο χρηματοδοτικό κενό για το επόμενο έτος, χωρίς «νέα οριζόντια μέτρα».

Διαβάστε σχετικά: Από κενό σε κενό το ελληνικό πρόγραμμα