Συνεργασία Saxo Bank – Microsoft στις υπηρεσίες cloud

Συνεργασία Saxo Bank – Microsoft στις υπηρεσίες cloud

Στόχος η μεταφορά όλης της τεχνολογικής υποδομής της Saxo Bank στο Cloud της Microsoft.

H Saxo Bank στοχεύει να μεταφέρει εξ ολοκλήρου τη λειτουργία της τραπεζικής πλατφόρμας της στο cloud της Microsoft, εξασφαλίζοντας έτσι ένα ευέλικτο και εξαιρετικά ασφαλές περιβάλλον που θα της επιτρέψει να επιταχύνει την ψηφιακή της εξέλιξη και τον εκδημοκρατισμό των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Την περασμένη εβδομάδα, η Microsoft και η Saxo Bank ανακοίνωσαν τη στρατηγική συμμαχία τους με στόχο τη μεταφορά όλης της τεχνολογικής υποδομής της Saxo Bank στο Cloud της Microsoft.

Οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες βρίσκονται στα πρόθυρα μιας μεταμόρφωσης. Είναι καθοριστικής σημασίας για τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς να αξιοποιήσουν τα δεδομένα και τις υπηρεσίες cloud ως στρατηγικό πλεονέκτημα στρέφοντας το βλέμμα στο μέλλον – σε ένα μέλλον που συνδέεται στενά με τη συμμόρφωση προς τις απαιτήσεις ασφάλειας, την προστασία του απορρήτου και το κανονιστικό πλαίσιο. Με αυτή τη σύμπραξη, η Saxo Bank φιλοδοξεί να κινηθεί στην πρωτοπορία των λύσεων μέσω cloud στην χρηματοπιστωτική αγορά.

Η Saxo Bank, ηγετική εταιρεία του Fintech με έμφαση στις διαδικτυακές συναλλαγές και επενδύσεις, έχει την έδρα της στη Κοπεγχάγη της Δανίας, ωστόσο εξυπηρετεί πελάτες σε περισσότερες από 170 χώρες προσφέροντάς τους πρόσβαση σε επενδύσεις στις παγκόσμιες κεφαλαιαγορές. Η Saxo Bank παρέχει επίσης υπηρεσίες «Banking-as-a-service» (BaaS) και επιτρέπει σε άλλες τράπεζες και διαμεσολαβητές να αξιοποιήσουν την τεχνολογία της, αλλά και την πρόσβαση στις παγκόσμιες αγορές κεφαλαίου. Η Saxo Bank αναμένει ότι ο αριθμός και η κλίμακα των συνεργασιών της θα αυξηθεί σημαντικά. Έτσι, αποφάσισε να αξιοποιήσει το Microsoft Cloud ώστε να διασφαλίσει την επεκτασιμότητα, την ευελιξία και την ασφάλεια της ψηφιακής της υποδομής.

«Το μέλλον των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών βασίζεται στο cloud. Με τη συνεργασία μας με τη Microsoft συμμετέχουμε στη διαμόρφωση αυτού του μέλλοντος. Η Saxo Bank υπήρξε πρωτοπόρος του Fintech (δηλαδή της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας) πολύ προτού ο όρος δημιουργηθεί. Για εμάς, λοιπόν, η δημιουργία λύσεων μέσω cloud για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες αποτελεί φυσικό επόμενο βήμα. Αξιοποιώντας το Cloud της Microsoft, μπορούμε να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στην ανάπτυξη τεχνολογίας και λιγότερο χρόνο στη λειτουργία της, γεγονός που θα μας επιτρέψει να παραμείνουμε στην πρωτοπορία της ψηφιοποίησης με επίκεντρο τον πελάτη και να υποστηρίξουμε τα φιλόδοξα αναπτυξιακά μας σχέδια» δήλωσε ο Kim Fournais, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Saxo Bank.

Μια αξιόπιστη πλατφόρμα αποτελεί θεμέλιο για τη λειτουργία των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών μέσω cloud. Εταιρείες όπως η Saxo Bank που εξελίσσονται συνεχώς ώστε να παραμείνουν στην αιχμή της τεχνολογίας θα γίνουν οι ψηφιακοί ηγέτες του μέλλοντος και θα διατηρήσουν το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που βοηθάμε τη Saxo Bank να διαμορφώσει το μέλλον των συναλλαγών και των επενδύσεων με την cloud πλατφόρμα μας. Η Saxo Bank βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του Fintech. Η συνεργασία μας θα επιτρέψει στους οργανισμούς χρηματοοικονομικών υπηρεσιών να αξιοποιήσουν με ασφάλεια τα δεδομένα προκειμένου να εξυπηρετήσουν καλύτερα τους πελάτες τους» δήλωσε ο Judson Althoff, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Worldwide Commercial Business στη Microsoft.

«Είμαστε περήφανοι για τα ρηξικέλευθα βήματα που κάνουμε μαζί με τη Microsoft, και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με βασικούς ενδιαφερόμενους φορείς όπως οι ρυθμιστικές αρχές ώστε να διασφαλίσουμε ότι οι λύσεις μέσω cloud θα συνεχίσουν να εξελίσσονται και παράλληλα να υποστηρίζουν τα υψηλά ρυθμιστικά πρότυπα που ορίζουν τον χρηματοπιστωτικό κλάδο. Πολύ νωρίτερα, διακρίναμε τις ευκαιρίες που μπορούσε να προσφέρει η χρήση του Διαδικτύου και οι ψηφιακές λύσεις για να διαφοροποιήσουμε την επιχειρηματική μας πρόταση. Από την πρώτη στιγμή που εγκαινιάσαμε μια από τις πρώτες επενδυτικές πλατφόρμες στο διαδίκτυο, το 1998, συνεργαζόμαστε στενά με τη Microsoft. Συνεπώς, το Microsoft Cloud αποτελεί φυσικό περιβάλλον για τη Saxo Bank» δήλωσε ο Kim Fournais, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Saxo Bank.

Σήμερα η Saxo Bank υποστηρίζει περισσότερες από 120 συνεργασίες ιδιωτικής επωνυμίας (white label) σε ολόκληρο τον κόσμο. Μέσα από την ιδιαίτερη τεχνολογία της για την πραγματοποίηση επενδύσεων και συναλλαγών, η Saxo Bank διευκολύνει την πρόσβαση σε περισσότερα από 35.000 χρηματοπιστωτικά μέσα από διάφορες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων.