Σταθάκης: Θα προστατεύσουμε τις κύριες συντάξεις

Σταθάκης: Θα προστατεύσουμε τις κύριες συντάξεις
Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης αποχωρεί από το ξενοδοχείο Χίλτον μετά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών, Αθήνα, την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

«Η αντιπρόταση της Αθήνας για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών έχει βρει μία στοιχειώδη συναίνεση», σημείωσε ο Υπουργός Οικονομίας.

«Νομίζω ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να προστατεύσει τις κύριες συντάξεις, επιμένοντας μέχρι τέλους στην στρατηγική της» δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, στον απόηχο του μηνύματος του Πόουλ Τόμσεν ότι η Ελλάδα πρέπει να βρει μέτρα περίπου 9 δισ. ευρώ έως το 2018, μειώνοντας και την κρατική συνταξιοδοτική δαπάνη.«Νομίζω ότι αυτό θα το πετύχουμε, αυτή είναι η βασική μας στρατηγική και θα πάμε μέχρι τέλους» δήλωσε ο κ. Σταθάκης, μιλώντας στο Σκάι.

Υποστήριξε ότι η αντιπρόταση της Αθήνας για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών έχει βρει μία «στοιχειώδη συναίνεση», τουλάχιστον για την επόμενη τριετία, και επισήμανε ότι η ελληνική πλευρά έχει καταθέσει τις προτάσεις της και βρίσκεται σε διαδικασία διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Ο κ. Σταθάκης αναφερόμενος στην κινητοποίηση των αγροτών, οι οποίοι κατεβαίνουν σήμερα προς την Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, είπε: «υπάρχει περιθώριο και γι’ αυτό καλούμε σε διάλογο», σημειώνοντας ότι ο διάλογος «πρέπει να γίνει».

Ο υπουργός εκτίμησε ότι οι βασικοί άξονες των προτάσεων της κυβέρνησης είναι σωστοί, όμως συμπλήρωσε ότι πρέπει να γίνει συζήτηση ώστε να βρεθούν λύσεις για τις επαγγελματικές ομάδες που έχουν παράπονα.