Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός της Lamda Dnt: Το Retech Innovation μέσα από τα μάτια των φιναλίστ

Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός της Lamda Dnt: Το Retech Innovation μέσα από τα μάτια των φιναλίστ

Η πρωτοβουλία κορυφώνεται 15 – 23 Φεβρουαρίου στο The Mall Athens.

Η Lamda Development με σύνθημα «Εδώ Καινοτομούμε», ανοίγει τις πόρτες των εμπορικών της κέντρων και φέρνει σε επαφή καταστηματάρχες και επισκέπτες με νέες τεχνολογίες που αναπτύσσουν Έλληνες start uppers.

Oι 10 φιναλίστ που αναδείχτηκαν στον μεγάλο διαγωνισμό καινοτομίας ReTech Innovation Challenge,  ετοιμάζονται με ένα εντατικό πρόγραμμα mentorship και coaching που βρίσκεται σε εξέλιξη, να παρουσιάσουν τις ιδέες τους 15 με 23 Φεβρουαρίου σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα στο The Mall Athens.

Το λιανεμπόριο αλλάζει. Διαδραστικές οθόνες με αναγνώριση κίνησης, ψηφιακά μηνύματα που συνοδεύουν επισκέψεις σε φυσικά καταστήματα και άλλες λύσεις που υποστηρίζουν έναν omni-channel μοντέλο είναι ήδη στη ζωή μας και οι δέκα φιναλίστ καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών: από εφαρμογές επιβράβευσης του καταναλωτή και παρακολούθησης της εφοδιαστικής αλυσίδας των καταστημάτων, μέχρι λύσεις επαυξημένης πραγματικότητας (Artificial Intelligence) και έξυπνης ανακύκλωσης στα εστιατόρια των μεγάλων εμπορικών κέντρων.

H τελική τριάδα των νικητών του διαγωνισμού θα αναδειχθεί live σε μια ζωντανή «μάχη» στο event της Lamda Development στις 21 Φεβρουαρίου στο The Mall Athens.

Τι λένε οι εταιρείες που αναδείχτηκαν για την πρωτοβουλία της Lamda Development  και ποιες υπηρεσίες που προσφέρουν:

MyJobNow Η εταιρεία δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να βρουν blue collar προσωπικό που απασχολείται στους κλάδους εστίασης, τουρισμού και λιανικής. Ο Στέφανος Κατσίμπας, CEO της εταιρείας  αναφέρει: «Από τη συμμετοχή μας στο ReTech Innovation Challenge θέλουμε να κερδίσουμε ευκαιρίες networking με ανθρώπους που είναι στον κλάδο του retail  και με επιχειρήσεις που στεγάζονται στα μεγάλα εμπορικά κέντρα της Lamda.

Β3D Δραστηριοποιείται στην κατασκευή κοσμημάτων, μέσω της τεχνολογίας της τρισδιάστατης εκτύπωσης. Ο Περικλής Γαλανάκης, ιδρυτής και Commercial Director της εταιρείας επισημαίνει ότι οι δύο παγκόσμιες καινοτομίες των mojools και MOBIJOO αντίστοιχα, καθιστούν ένα προσωπικό αντικείμενο υψηλής αξίας ακόμη πιο προσωπικό, εμπλέκοντας τον πελάτη ενεργά στη διαδικασία εξατομίκευσης της εμφάνισής του.

Recycglobe   Αναπτύσσει και προμηθεύει software και hardware συστήματα διαχείρισης απορριμμάτων και ανακύκλωσης σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη συλλογή και την επεξεργασία ανακυκλώσιμών υλικών. Ο ιδρυτής και CEO της εταιρείας, Κωνσταντίνος Αστρίδης θεωρεί ότι μέσω του ReTech Innovation δημιουργείται ένα σημαντικό κανάλι επικοινωνίας με την αγορά του Retail, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την παραγωγή και διαχείριση των απορριμμάτων».

bespot Επενδύει στην επιβράβευση των καταναλωτικών συνηθειών, με προσφορές όπως δωροεπιταγές και κουπόνια από γνωστές μάρκες στους χρήστες, σε συνεργασία με τα ενδιαφερόμενα καταστήματα. «Το ReTech Innovation Challenge μας δίνει τη δυνατότητα να έρθουμε σε επαφή με τις επιχειρήσεις που στεγάζονται στα μεγάλα εμπορικά κέντρα της Lamda Development και να προβάλουμε την υπηρεσία μας στους χιλιάδες επισκέπτες τους, αναφέρουν οι Κωνσταντίνος Δημητρός, Λέων Γαβαλάς και Αναστασία Γρίβα, ιδρυτές της εταιρείας.

House ID Είναι η πρώτη curated πλατφόρμα που φέρνει όλα τα προϊόντα υψηλής αισθητικής και ποιότητας που υπάρχουν στα φυσικά καταστήματα της πόλης online: Ο καταναλωτής μπορεί γρήγορα να βρει decor ή έπιπλα για το χώρο του, ενώ η επιχείρηση μπορεί να προβληθεί εύκολα και οικονομικά σε ένα στοχευμένο κοινό» αναφέρει ο Γιώργος Φωτόπουλος, ιδρυτής της.

Orderstate, Δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης μίας παραγγελίας από την αρχή μέχρι την τελική της παράδοση, αλλά και τον εύκολο τρόπο συνεργασίας μεταξύ των μελών της. Ο CEO της εταιρείας Θωμάς Αναστασέλος σημειώνει ότι μέσω της πρωτοβουλίας της Lamda Development, στόχος είναι η ομάδα του να έρθει πιο κοντά σε υποψήφιους πελάτες, προωθώντας το προϊόν της και  μαθαίνοντας περισσότερα για τις ανάγκες τους.

bubbllz. Μια mobile εφαρμογή που είναι ταυτόχρονα και μια πλατφόρμα marketing. Δείχνει στους χρήστες προσφορές, ανταμοιβές, εκπτώσεις, διαγωνισμούς καταστημάτων και brands, προσθέτοντας και τη διάδραση του χρήστη μέσω των social media. «Με τη συμμετοχή μας στο ReTech Innovation Challenge προσδοκούμε να κερδίσουμε αναγνωρισιμότητα στους επισκέπτες των malls, να διερευνήσουμε εμπορικές συνέργειες και να έρθουμε σε επαφή με διαφημιστικές εταιρείες που εκπροσωπούν malls και tenants» αναφέρει ο Κωνστάντιος Μπατσιώλας CEO και CoFounder της εταιρείας.

Οggit Ψηφιακή ζωή σε φυσικά προϊόντα δίνει η συγκεκριμένη πλατφόρμα χρησιμοποιώντας τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality) και δημιουργώντας μια ζωντανή κοινότητα χρηστών στον τομέα του proximity marketing στο λιανικό εμπόριο.

Exisom Η εταιρεία κατασκευάζει απλά καθημερινά ρούχα με ενσωματωμένους αισθητήρες, οι οποίοι μετρούν όλα τα  βιομετρικά δεδομένα του ανθρώπου που τα φοράει. «Προσπαθούμε να υλοποιήσουμε κάτι εξαιρετικά δύσκολο για τα δεδομένα της Ελλάδας και διαγωνισμοί όπως το ReTechτης Lamda Development μας δικαιώνουν ότι είμαστε στο σωστό δρόμο» αναφέρει ο ιδρυτής της ελληνικής startup, Ζακ Καλλίδης.

Ο μεγάλος διαγωνισμός καινοτομίας ReTech Innovation Challenge, που εγκαινίασε η Lamda Development, διοργανώνεται με στρατηγικό συνεργάτη τους Industry Disruptors Game Changers (ID – GC).

Δείτε αναλυτικά όλο το αφιέρωμα του Fortune στο ReTech Innovation Challenge